Visa fler nyheter

Allsvenskans bästa elva – efter två omgångar

Två hela omgångar är nästan spelade och vi har, i detta tidiga skede, identifierat seriens bästa elva så här långt.

 

Få lag har briljerat i sin offensiv och kanske är det naturligt så här i inledningen av säsongen. Gräsplanerna är inte de mest gynnsamma för anfallsinriktad fotboll och många är de lag som bygger nytt. Även om nästan alla pratar om offensiv fotboll så är det defensiven som måste sättas först – att det är den logiska ordningen som gäller har varit tydligt på många håll.

Förhoppningsvis kommer vi se fler offensiva spelare briljera vad det lider, men så här långt är det de defensivt inriktade pjäserna man skriver ner först då en allsvensk drömelva ska formeras efter två spelade omgångar. Här är seriens bästa elva så här långt, enligt Supporter.com:

(4-4-2)

Kevin Stuhr Ellegaard

Felix Beijmo, Marcus Danielsson, André Calisir, Björn Paulsen

Mix Diskerud, Oscar Lewicki, Robert Gojani, Jiloan Hamad

Tarik Elyounoussi, Mohamed Buya Turay 

 

Kevin Stuhr Ellegaard:

Stundtals ifrågasatt under fjolåret men få målvakter har behövt göra fler avgörande ingripande än den danske kaptenen så här långt – och han har gjort det med stor pondus.

Felix Beijmo:

Har hög potential och har visat på fortsatt utveckling i år. En viktig kugge i Djurgårdens ramstarka försvar.

Marcus Danielsson:

Den ende djurgårdsmittback som har startat i de båda inledande matcherna och har målat i bägge. Håller hög allsvensk klass men verkar ändå inte vara tänkt som startspelare – eller hur tänker Özkan Melkemichel när Jonas Olsson och Jacob Une Larsson är tillbaka?

André Calisir:

Underskattad som få i den här serien. Snabb, följsam, läser spelet och besitter kanske Allsvenskans bästa mittbacksfötter. Ofattbart att han ännu inte har varit uttagen till januari-turné-landslaget.

Björn Paulsen:

Är med sin pondus och utstrålning kanske Hammarbys viktigaste spelare. Nu som mittback men är fortfarande viktig för lagets offensiv med tanke på hans ruggiga förmåga på fasta situationer.

Mix Diskerud:

Är den Blåvitt-spelare som tycks trivas bäst i Poya Asbaghis nybygge. Var bra även tidigare men ser nu ut att kunna bli en av Allsvenskans bästa.

Oscar Lewicki:

Väldigt viktig för MFF och tycks nu vara tillbaka på potentiell landslagsnivå. Med flera avbräck i backlinjen kan hans flexibilitet bli avgörande för deras försvarsspel då han mot AIK visade sin klass även som mittback.

Robert Gojani:

I ett i övrigt blekt Elfsborg har Gojani varit den som stuckit ut mest i positiv bemärkelse. Med sin Pirlo-aktiga hovmästarblick kan han fördela spel på ett sätt som få är kapabla till i den här serien.

Jiloan Hamad:

Skytteligaledaren Hamad ser ut att vara på väg att få alla bitar på plats igen. Han var inte dålig förra säsongen men under Stefan Billborns ledning har han hittat sitt rätt jag.

Tarik Elyounoussi:

Har visat klass som vittnar om att han kan komma att uträtta stora saker. Nu väntar vi bara på de där riktigt iögonfallande avgörande aktionerna.

Mohamed Buya Turay:

Har bara spelat en match men då visade han vilken stor målskytt han är – eller framförallt – kan komma att bli, i ett lag som Dalkurd. I brist på konkurrens ifrån andra strikers räcker det för en plats i den här elvan.

 

//Martin Efvergren