Visa fler nyheter

GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna (Allsvenskan)

GIF Sundsvall
 
Avslutad
0 - 0
AFC Eskilstuna

Supporter.com Quiz

GIF Sundsvall eller AFC Eskilstuna - Vilket lag kan du mest om?

GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna

GIF Sundsvall

Med nöd och näppe lyckades Sundsvall undvika kvalspel förra säsongen. Till den här säsongen har man tappat sina två bästa spelare i Marcus Danielsson och Eric Larsson samtidigt som man dras med en ekonomi som är mer än kärv.

Det som talar till Sundsvalls fördel är dock den spelmodell som Joel Cedergren har nött in under en längre tid och som givit laget en trygghet. Här finns en kontinuitet som ger Sundsvall en fördel i förhållande till flera konkurrenter. Stabilt har man också presterat så här långt in på året, där man i Svenska cupen tog sju poäng, vilket hade lett till vidare avancemang om inte Häcken hade haft en bättre målskillnad.

Spelarmaterialet som Cedergren förfogar över bör dock, på pappret, inte kunna undvika en bottenstrid. Och när ekonomin samtidigt är som den är lär det inte bli aktuellt med några förstärkningar under året (såvida inte Emil Forsberg blir såld för några hundratals miljoner i sommar). Giffarna har en trygghet i sin taktiska modell och i det att man har klarat sig ur prekära lägen förr – men i år tror vi dessvärre inte att laget räcker till för att undvika en degradering.

 

Bakgrund:

GIF Sundsvall, Giffarna, GIF, Norrlandslaget, Giffers är en fotbollsklubb i Sundsvall. GIF Sundsvall bildades den 25 augusti 1903. 1942 vann GIF Sundsvall norrländska mästerskapet i fotboll. Laget spelar sedan säsongen 2015 i Allsvenskan.

GIF Sundsvall grundades den 25 augusti 1903 och 6 augusti invigdes Idrottsparken. GIF Sundsvall stod för ”Godtemplarnas Idrottsförening Sundsvall” fram tills nykterhetskravet lättades upp 1920 och initialerna istället kom att stå för ”Gymnastik- och Idrottsföreningen Sundsvall”.

AFC Eskilstuna

AFC Eskilstuna är en fotbollsklubb i Eskilstuna, Sverige. Den grundades inför säsongen 2017 genom ett samarbete mellan AFC United från Solna och Eskilstuna City FK.[1][2].

Under säsongen 2016 säkrade AFC United avancemang till Allsvenskan[3], med hjälp av Özcan Melkemichel. Den nya klubben AFC Eskilstuna tog över platsen och blir därmed unik[källa behövs] genom att ha startat som en allsvensk klubb. (Eskilstuna City FK spelade dock, på den tiden under namnet IK City, i Allsvenskan under en säsong, 1925/1926.)