Visa fler nyheter

Liverpool – Bayern München (Champions League)

Liverpool
 
Avslutad
-
Bayern München

Supporter.com Quiz

Liverpool eller Bayern München - Vilket lag kan du mest om?

Liverpool – Bayern München

Liverpool

Klopps Liverpool står inför en stor utmaning sett till kraven utifrån: att konkurrera i Champions League och samtidigt närma sig toppkonkurrenterna i ligan. Med sådana förväntningar kan det bli tuffa bud för Jurgen. 

Inledningen av säsongen har inte varit en dans på rosor och när siffrorna, som visade att Brendan Rodgers hade ett högre poängsnitt under sin sejour i klubben än vad Klopp just nu har, nådde ut till allmänheten var det som att Klopp för första gången tappade momentum. Känslomänniskan Klopp vinner sin klubb, dess supportrar och stad, i första hand, på emotionella grunder och den förmågan är sannerligen inte att förakta. Men när den här typen av fakta läggs fram på bordet får de känslomässiga banden sig en viss prövning. För en tränare som Klopp i en klubb som Liverpool är det monumentalt att detta momentum som man skaffat sig står intakt.

En viktig fråga är också vad man kan och bör förvänta sig av Liverpool den här säsongen. De är tillbaka i Champions League efter flera år och det flitiga matchandet på högsta nivå som det innebär kan vara en stor omställning för vilken klubb som helst. Har man sen även kravet att de ska ta ytterligare kliv upp från förra säsongens fjärdeplats i ligan så är man förmodligen inte realistisk. En mjukare kravställning skulle istället kunna vara att man visar att det finns en fungerande plan för hur man vinner fotbollsmatcher när man tvingas vara det bollförande laget. Gör man framsteg på den fronten så kommer man bli att räkna med.