Visa fler nyheter

Schalke 04 – Manchester City (Champions League)

Schalke 04
 
Avslutad
-
Manchester City

Supporter.com Quiz

Schalke 04 eller Manchester City - Vilket lag kan du mest om?

Schalke 04 – Manchester City

Manchester City

Toppstriden i Premier League är återigen svår att förutspå men om man ska ta ut en favorit till ligatiteln så ser det ut att vara Manchester City som måste axla den rollen. Truppens kvalitet är ett argument för den ståndpunkten, men det faktum att Pep Guardiola nu har fått arbeta med laget i över ett år kanske är det starkaste skälet till att tro på City.

Kraven är skyhöga men det är vardag för en sån som Pep som själv heller inte hymlat med att det nu inte är något annat än de ädlaste valörerna som räknas. I somras gick man allt in på att förstärka ytterbackspositionerna i och med de saftiga investeringarna i Walker och Mendy. Truppen som helhet ser ut att vara den starkaste i ligan, även om vissa frågetecken finns kring kvalitén på mittbackar och defensiva mittfältare.

Inledningsvis av årets säsong finns en hel del som pekar mot att Guardiola återigen kommer göra upp om en ligatitel med sin gamle antagonist Mourinho. Båda har de nu fått tid att, som de brukar, forma sina lag till någon slags avbild av sig själva. Och det finns så många lager och aspekter att analysera i den här duellen att inte ens en doktorsavhandling skulle kunna belysa allt. Att det blir intressant att följa är i alla fall inga överord i sammanhanget.