Visa fler nyheter

Arsenal – Huddersfield (Premier League)

Arsenal
 
Avslutad
1 - 0
Huddersfield Town

Supporter.com Quiz

Arsenal eller Huddersfield Town - Vilket lag kan du mest om?

Arsenal – Huddersfield

Arsenal

I Arsenal verkar det mesta vara sig likt. Wenger sitter kvar, fansen är arga, toppspelare vill lämna och alla former av titelchanser känns avlägsna. Déjá vu?

Man ska visserligen komma ihåg att, de relativt låga transferkostnaderna till trots, så är Arsenal nästan alltid ett stabilt topp-4-lag. Detta till skillnad från flera av de övriga ”Big-6-lagen” som haft betydligt djupare dalar under 2000-talet. Arsenals problem – att man inte riktigt räcker till mot topplagen – kvarstår dock. Visst spenderar man, som sagt, mindre än toppkonkurrenterna men det handlar också till stor del om de prioriteringar Arsène gjort i fråga om sammansättningen av spelartyper.

Arsenals stabilitet är emellertid komplex på så vis att man i perioder under en säsongen kan se ut som ett komplett mästarlag och i andra stunder (inte sällan mot, till synes, fysiskt och mentalt starkare motstånd) kan se ut som ett valpigt juniorlag. Men summa summarum genererar det i slutändan alltid, typ, en fjärdeplats och eventuellt nån ligacuptitel då och då.

Det enda man med säkerhet vet är att det inte går att bli klok på Wengers Arsenal. Eller så är det precis det man är.

Huddersfield Town

På ett, i det närmaste, mirakulöst vis har David Wagner tagit Huddersfield till Premier League. Få tror att laget har vad som krävs för att hänga kvar, men med en bra inledning och Wagners taktiskt drivna fotboll i ryggen, kan man mycket väl bli en av säsongens mest positiva överraskningar.

Huddersfield Town AFC bildades 1908 och hemmamatcherna spelas på John Smith’s Stadium som har en kapacitet på 24 500 åskådare. Klubbens smeknamn är The Terriers. Förra säsongen knep man en femteplats i The Championship och tog sig därmed, via ett dramatiskt kvalspel, upp i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Elias Kachunga (13 mål) följt av Nahki Wells (10 mål) och Isaiah Brown (5 mål).