Visa fler nyheter

Arsenal – Manchester City (Premier League)

Arsenal
 
Avslutad
0 - 3
Manchester City

Supporter.com Quiz

Arsenal eller Manchester City - Vilket lag kan du mest om?

Uppsnack Arsenal - Manchester City

Gunners mot City - returmöte med tokoffensiv?

Gunners mot City - returmöte med tokoffensiv?

Ligacupens dignitet är ofta ifrågasatt, men betydelsen av den här titeln för Manchester City gick inte att ta miste på. Inte minst var det uppenbart att detta var en stor och känslosam triumf för Pep Guardiola. Han har tagit det här laget till en nivå som ingen i England kan mäta sig med den här säsongen och att Arsenal skulle vara chanslösa i denna final förvånade nog inte speciellt många. På torsdag möts de igen och då är det läge för Arsenal att göra det de är bäst på – att tokanfalla. 

Supporters speltips

Över 2,5 mål i matchen. Odds: 1.50.

500 % bonus upp till 500 kronor
eller 200% bonus upp till 2000 kronor

LÄGG SPEL PÅ LeoVegas

En thailändsk energidryck bjöd i söndags in till en helsponsrad kväll där det även skulle bjussas på underhållning i form av fotboll. Ett skönt gäng representanter för den spetsade läskeblasken skulle först bara skaka hand med samtliga spelare och ledare innan fotbollsmatchen äntligen kunde rulla igång.

Arsene Wenger satsade på en mer defensiv uppställning än på år och dar. Pierre-Emerick Aubamaeyang låg och fiskade helt ensam på topp och bakom sig hade han ett rakt fyrmannamittfält och en rak fembackslinje. Anfallsspelet blev naturligtvis lidande men samtidigt lyckades man stänga ner Manchester Citys offensiv genom att göra det väldigt trångt på egen planhalva, inte minst för Kevin De Bruyne.

”det vore intressant att se vad Arsenal skulle kunna åstadkomma med en direkt omvänd taktik till den här kommande matchen.”

Men som så många gånger förr straffas Arsenal av ett individuellt misstag där mittförsvaret brister i ansvarsfördelningen och släpper igenom en inspark hela vägen till ett friläge för Sergio Agüero som kallt lobbade in bollen över en utrusande David Ospina. Sammantaget gör dock Gunners en helt okej första halvlek och kunde ha haft ett bättre resultat än 0-1 med sig in i halvtid.

I andra halvlek skruvar City så upp tempot och Mesut Özil & company börjar tröttna något på allt springande utan boll och disciplinen i försvarsspelet går ner ett par procent. Arsenal förmår inte en tillstymmelse till forcering utan blir alltmer utspelade av en överlägsen motståndare som så småningom kan utöka sin ledning till både 2-0 och 3-0.

Av den senaste dryga veckan att döma håller spelare som Danny Welbeck och Alex Iwobi knappt allsvensk klass och när det är med dem som inhoppare som Wenger ska försöka ta sig tillbaka i den här matchen som det blir särskilt tydligt hur stor skillnaden är mellan två dessa lag.

Och på torsdag ställs de alltså mot varandra på nytt i ligan där Arsenal nu har hemmaplansfördel. Därmed ökar också Arsenals chanser till poäng något. Jämfört med ligacup-finalen ser oddsen således, på förhand, något jämnare ut, dels beaktat Arsenals styrka på hemmaplan och dels beaktat att Citys motivation, i svallvågorna efter firandet av säsongens första titel, kanske inte är på maxnivå.

Styrkeförhållandena är ändå sådana att City kan vinna den här matchen utan att göra en topprestation och de är fortsatt klara favoriter. Men det vore intressant att se vad Arsenal skulle kunna åstadkomma med en direkt omvänd taktik till den här kommande matchen. Det vill säga att man sätter full fart ifrån start med ett frenetiskt, aggressivt och högt presspel. Att man helt enkelt låter det bära eller brista – det är nog Arsenals chans. Ingenting finns egentligen att förlora. Nu måste det vågas.

Arsenal – Manchester City, matchstart 20.45 på torsdag. 

Speltips

Det var klasskillnad mellan dessa båda lag i ligacup-finalen i söndags, men till på torsdag har oddsen jämnats ut något. Dels eftersom Arsenal nästan alltid är klart bättre hemma på Emirates än någon annanstans och dels eftersom det inte är säkert att Manchester City kommer kunna komma med samma hundraprocentiga fokus till den här matchen.

City är dock så pass många klasser bättre än Arsenal att de fortsatt är klara favoriter till den här matchen, men en skrällvarning bör ändå utfästas, förutsatt att Gunners kan komma upp till sin högstanivå - vilken är hög.

I söndags satsade Arsene Wenger på en mycket defensivt inriktad 5-4-1-formation där man låg lågt med hela laget förutom Aubameyang. Det är inte helt otänkbart att man väljer att gå "all in" på en direkt omvänd taktik med stenhård hög press på torsdag. Någonting måste man i all fall hitta på för att matchen inte ska bli en kopia av söndagens möte. Henrikh Mkhitaryan är åter tillgänglig för spel, vilket ger Wenger mer offensiv kvalitet att laborera med. Dessutom är det oklart huruvida Citys defensiva mittfältsankare Fernandinho, som utgick skadad senast, kommer kunna spela.

Arsenal lär, hursomhelst, med största sannolikhet, satsa mer offensivt på torsdag och det bör helt klart ge förutsättningar för en underhållande och målrik match.

Supporters speltips

Över 2,5 mål i matchen. Odds: 1.50.

500 % bonus upp till 500 kronor
eller 200% bonus upp till 2000 kronor

LÄGG SPEL PÅ LeoVegas