Visa fler kampanjer

Arsenal – Manchester City (Premier League)

Arsenal
 
Avslutad
-
Manchester City

Supporter.com Quiz

Arsenal eller Manchester City - Vilket lag kan du mest om?

Uppsnack Arsenal - Manchester City

City mot Gunners i äregirig titelkamp

City mot Gunners i äregirig titelkamp

ANALYS

Säsongens första riktiga pokal ska delas ut när Manchester City och Arsenal bjuder in till fest på Wembley på söndag. Och även om Carabao Cup inte klingar högst så är det en titel vars ära som tränare, spelare och supportrar för båda dessa lag garanterat är beredda att strida hårt för. 

Det blev stökigt när Manchester City oväntat blev utslagna ur FA-cupen av League One-laget Wigan. Fabian Delph kapade Wigan-spelaren med ett av fotbollsvärldens mest slagkraftiga namn – Max Power – och domaren valde, med viss tvekan, att direkt dra upp det röda kortet. Pep Guardiola blev rasande över beslutet och nånstans där tappade City – inte bara en spelare – utan även sitt hundraprocentiga fokus på uppgiften.

Bortalaget fortsatte emellertid att dominera och trycka ner sin motståndare, men utan att lyckas tränga igenom. Med tio minuter kvar kunde så istället Wigan kontra in slutresultatet 1-0, signerat, ingen mindre än, Will Grigg. Därmed har City nu på fyra år förlorat i tre FA-cup-möten mot sitt bogey team Wigan Athletic.

”Kontrasterna mellan att möta Östersund i två matcher, varav den ena på plastgräset på Jämtkraft Arena, för att ett par dagar senare ta sig an Manchester City på fotbollscenernas scen Wembley, är i alla fall svårslagna. ”

Pep Guardiola gick titellös genom sin första säsong som tränare för Manchester City och nu är även chanserna till en FA-cup-triumf grusade. Om man såtillvida ska börja oroa sig – å Man Citys vägnar – i fråga om att formen är vikande nu när allting ska till att avgöras, är en fråga värd att ställas. Ligatiteln är visserligen, i princip, redan bärgad, men det här laget hoppas garanterat på mer än så den här våren.

Som väl, för Citys del, har man nu chansen att, redan på söndag, tysta de spekulationerna kring huruvida man redan har peakat sin säsong. För Pep, spelarna och supportrarna skulle det, utan tvekan, betyda väldigt mycket om man fick lyfta Carabao Cup-pokalen på söndag kväll.

Detsamma gäller naturligtvis för Arsene Wenger och hans Arsenal som inte har så mycket mer än sina cuper kvar att hoppas på den här säsongen. Uppladdningen inför den här finalen, med dubbelmöte mot Östersund, ger dock ingen klar bild av var Gunners står just nu. Kontrasterna mellan att möta Östersunds FK i två matcher, varav den ena på plastgräset på Jämtkraft Arena, för att ett par dagar senare ta sig an Manchester City på fotbollscenernas scen Wembley, är i alla fall svårslagna.

Och Gunners – City blir även det ett dubbelmöte då lagen möts igen i ligan på Emirates fyra dagar senare. Men det är helt klart så att det är finalen på söndag som är den hetaste och mest betydelsefulla matchen för båda lagen.

Arsenal har ju, i viss mån, byggt om sitt lag sedan januarifönstrets rockader. Senast i Londonderbyt mot Tottenham kunde man formera en elva med Henrikh Mkhitaryan och Pierre-Emerick Aubameyang från start, som dock, av naturliga skäl, inte såg helt samspelt ut i den sista tredjedelen. Dessvärre, för Arsenals del, har man heller inte kunnat spela in Aubameyang sedan dess då Gabonesen inte är tillgänglig för spel i Europa League.

Arsenal gjorde ingen vidare insats i den senaste ligamatchen och gick inte riktigt att känna igen i den defensiva hållning som man hade till den matchen. Det ska bli intressant att se vilken taktik Wenger väljer att satsa på mot detta Manchester City som eventuellt inte är på topp just nu. Väljer man att ta sig an City så som Liverpool gjorde på hemmaplan – med frenesi och hög press – kan detta bli en final vi sent ska glömma. Hursomhelst blir det en titelkamp mellan två lag som, med all säkerhet, kommer sälja sig dyrt för att ro hem den där, trots allt ärofyllda, Carabao.

Manchester City – Arsenal, matchstart 17.30 på söndag.

Supporters speltips

Manchester City vinner. Odds: 1.58.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Speltips

Manchester City kommer ifrån en tung förlust mot Leage One-laget Wigan i FA-cupen. Emellertid var det mycket på grund av en utvisning i första halvlek som gjorde att ett heroiskt kämpande Wigan lyckades hålla tätt genom hela matchen. Efter matchen var det ett besviket City som nog var inställda på att ta hem även FA-cupen den här våren, men som nu istället får fokusera på att bärga andra titlar.

Därför kommer nog söndagens Ligacup-final mot Arsenal och chansen till revansch för FA-cup-misslyckandet väldigt lägligt för Citys del. Inte minst Pep Guardiola törstar efter att få ta sin första riktiga titel i England och även om Carabao Cup inte klingar högst så är en titel alltid en titel och det är det enda som betyder något för klubbar som Manchester City och Arsenal.

För Arsenals del innebär det kontraster av gigantiska mått då man efter ett dubbelmöte mot Östersunds FK nu ska inta Wembley och ta sig an ett motstånd av en något annan dignitet. Gunners mot City är för övrigt också det ett dubbelmöte då lagen möts igen fyra dagar senare i ligan.

Senast dessa lag möttes var i november på Etihad Stadium där City vann med 3-1 i en match där Arsenal ändå stod upp relativt väl. Efter januarifönstrets rockader mönstrar dock Londonlaget numera en delvis ny offensiv. I senaste ligamatchen, derbyt mot Tottenham kunde man formera en elva med Henrikh Mkhitaryan och Pierre-Emerick Aubameyang från start, som dock, av naturliga skäl, inte såg helt samspelt ut i den sista tredjedelen. Dessvärre, för Arsenals del, har man heller inte kunnat spela in Aubameyang sedan dess då Gabonesen inte är tillgänglig för spel i Europa League.

Vilken matchbild som är att förvänta på söndag hänger nästan helt på hur Arsene Wenger väljer att ta sig an matchen. Antingen ligger man lågt, som i Londonderbyt, eller så gör man ungefär som Liverpool gjorde när de besegrade City medelst hög, frenetisk press. Det senare scenariot skulle kunna innebära att det här blir ett riktigt målkalas med tanke på att båda lagens akilleshäl alltjämt är försvarsspelet.

Hur det än blir så är Manchester City klara favoriter, vilket ger att ett spel på dem som vinnare är värt att rekommendera sett till oddssättningen.

Supporters speltips

Manchester City vinner. Odds: 1.58.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Bästa spelbolag enligt Supporter.com

500% upp till 500kr

 • Mycket stort utbud av odds
 • Livestreamar mycket fotboll
 • Erbjuder fantasyfootball

100% upp till 1000kr

 • Bäst i mobilen
 • Livestreamar fotboll
 • Bäst på livebetting

50kr Freebet

 • Mkt stort produktutbud
 • 50kr Freebet
 • Tysk kvalité

200% upp till 600KR

 • Bra i mobilen
 • Bra bonus
 • Bra utbud på liveodds

500% upp till 500kr

 • Bäst startbonus
 • Alltid bra kampanjer
 • Stort utbud på liveodds