Visa fler nyheter

Arsenal – Watford (Premier League)

Arsenal
 
Avslutad
3 - 0
Watford

Supporter.com Quiz

Arsenal eller Watford - Vilket lag kan du mest om?

Uppsnack Arsenal - Watford

Arsenal lever!

Arsenal lever!

Arsenal sprattlade till på torsdagskvällen och visade – då AC Milan besegrades med 2-0 på San Siro – att man fortfarande är vid liv. En vital seger på väldigt många vis. Nu är så frågan om man klarar att följa upp den fina insatsen med ytterligare en då man tar emot Watford på Emirates. Det här med jämnhöga prestationer har ju annars inte varit Gunners grej riktigt – men så länge det finns hopp, finns det liv. 

AC Milan sprang ut till hemmamötet mot formsvaga och krisartade Arsenal med 13 raka matcher utan förlust och satte full fart från start. Gennaro Gattusos plan var förmodligen att försöka knäcka sin bräckliga motståndare med ett tidigt ledningsmål.

Problemet var dock att deras uppumpade självförtroende och offensiv inför hemmapubliken gick ut över den taktiska smartness som krävs i den här typen av matcher. De borde ha sett och lärt av sina norditalienska antagonister Juventus och hur de gjorde mot ett annat Londonlag, men istället kom de att prestera en huvudlös fotboll där stora luckor lämnades åt bortalaget – inte minst på Henrikh Mkhitraryans kant.

”Milan saknade kvalitet i nästan allting de gjorde. Försvarsspelet höll inte ens – om man får uttrycka det så – Arsenal-klass”

Det var också den ovan nämnde som redan efter en kvart kunde göra, det för Arsenal så viktiga, 1-0-målet. Om det var någonting som Arsenal behövde så var det den typen start och vad det led blev det också en matchbild som passade dem som handen i handsken.

Genom hela matchen bjöds deras skickligaste spelare på precis den typen av ytor som de älskar att operera i, parallellt med att Milan saknade kvalitet i nästan allting de gjorde. Försvarsspelet höll inte ens – om man får uttrycka det så – Arsenal-klass, och anfallsspelet var fumligt och oorganiserat.

Samtidigt kan man inte ta ifrån Arsenal någonting. De gjorde det skickligt på alla sätt och vis – och inte minst visade de mental styrka i det att man kunde prestera nu när det som mest behövdes. För om det är någonting som den här klubben behöver nu så är det framgångar i den här typen av matcher i den här turneringen där man nu fortfarande har goda chanser att, i någon mening, rädda den här besvärliga säsongen.

Redan på söndag är det så ny match i ligan då man ska ta sig an Watford på hemmaplan. Om en seger var vad Arsenal behövde så är kanske två segrar på raken ännu mer vad man behöver. Att hela tiden pendla i prestationer på det sätt som det här laget gör är slitsamt och nu måste man försöka hitta någon slags stabilitet. På hemmaplan är man visserligen notoriskt starka, men det finns ingenting som går att ta för givet med Arsene Wengers Gunners.

Watford har lyft sig sedan Javi Gracia tog över laget och kommer till den här matchen med två raka 1-0-vinster mot Everton och därefter West Bromwich. Senast Watford och Arsenal möttes i ligan vann Watford med 2-1 och Arsenal kan nog räkna med bra motstånd även på söndag. Då leddes laget av Marco Silva och pendlade, likt Arsenal, mycket i prestationerna, men tycks nu under Gracia ha hittat ett mer pålitligt spel.

Vad gäller Arsenal går, som sagt, ingenting att ta för givet, men i och med Europa League lever fortfarande hoppet och så länge det finns kvar – finns det liv.

Arsenal – Watford, matchstart 14.30 på söndag.