Visa fler nyheter

Arsenal – Wolverhampton (Premier League)

Arsenal
 
Avslutad
1 - 1
Wolverhampton

Supporter.com Quiz

Arsenal eller Wolverhampton - Vilket lag kan du mest om?

Arsenal – Wolverhampton

Arsenal

I Arsenal verkar det mesta vara sig likt. Wenger sitter kvar, fansen är arga, toppspelare vill lämna och alla former av titelchanser känns avlägsna. Déjá vu?

Man ska visserligen komma ihåg att, de relativt låga transferkostnaderna till trots, så är Arsenal nästan alltid ett stabilt topp-4-lag. Detta till skillnad från flera av de övriga ”Big-6-lagen” som haft betydligt djupare dalar under 2000-talet. Arsenals problem – att man inte riktigt räcker till mot topplagen – kvarstår dock. Visst spenderar man, som sagt, mindre än toppkonkurrenterna men det handlar också till stor del om de prioriteringar Arsène gjort i fråga om sammansättningen av spelartyper.

Arsenals stabilitet är emellertid komplex på så vis att man i perioder under en säsongen kan se ut som ett komplett mästarlag och i andra stunder (inte sällan mot, till synes, fysiskt och mentalt starkare motstånd) kan se ut som ett valpigt juniorlag. Men summa summarum genererar det i slutändan alltid, typ, en fjärdeplats och eventuellt nån ligacuptitel då och då.

Det enda man med säkerhet vet är att det inte går att bli klok på Wengers Arsenal. Eller så är det precis det man är.