Visa fler nyheter

Bournemouth – Tottenham (Premier League)

Bournemouth
 
Avslutad
1 - 4
Tottenham Hotspur

Supporter.com Quiz

Bournemouth eller Tottenham Hotspur - Vilket lag kan du mest om?

Uppsnack Bournemouth - Tottenham Hotspur

Tottenham måste fortsätta tro

Tottenham måste fortsätta tro

Tottenham gjorde nästan allting rätt i dubbelmötet mot Juventus, men det slutade ändå med respass i åttondelsfinalen av Champions League. Nu gäller att man direkt behöver kunna skaka av sig förlusten, för på söndag måste jobbet göras på nytt då man lämnar de stora scenerna för att bege sig till Bournemouth och Vitality Stadium. 

Supporters speltips

Tottenham vinner. Odds: 1.52.

500 % bonus upp till 500 kronor
eller 200% bonus upp till 2000 kronor

LÄGG SPEL PÅ LeoVegas

Tottenham tycktes ha – och tyckte sig nog själva ha – full kontroll över matchen mot Juventus på onsdagskvällen. Över tre halvlekar mot de italienska mästarna hade man ett klart övertag, framförallt spelmässigt, men på ett par minuter hade deras effektiva och taktiskt skickliga motståndare vänt på allt.

Det är enkelt att vara klok i efterhand och tycka att de borde ha fallit tillbaka och spelat mer riskminimerande i andra halvlek, men det är också en strategi som har straffat sig förr – och framförallt så är det inte Mauricio Pochettinos strategi.

”Precis som Tottenham har de en tydlig egen metod där, framförallt, anfallsspelet följer vissa riktlinjer som gör att summan av helheten blir större än summan av delarna var för sig.”

Därför går det egentligen inte att klaga på det som Tottenham gjorde. Man spelade på sitt sätt och man gjorde det fantastiskt bra, nästan, hela vägen. Känslan var att om de här två lagen möttes över tio matcher så skulle Spurs ha vunnit ungefär åtta. Så stort upplevdes deras övertag och det är möjligt att det var en chimär som ett listigt Juventus lurade in oss i att tro på för att sedan hugga som en kobra när man minst anade det.

Hursomhelst måste Tottenham vara stolta över sina insatser i säsongens Champions League. Visst kan man nu börja prata om att det saknas en stark vinnarkultur och en rutin om man jämför med ett lag som Juventus, men för att komma dit måste man ta stegen succesivt och den här var insatsen var ett steg framåt, sett ur ett större perspektiv.

Nu kan man förstås diskutera hur Tottenhams framtid ser ut då man inte har samma ekonomiska muskler som de allra största klubbarna. Vad händer om stjärnspelarna lämnar för fetare kontrakt någon annanstans? Eller framförallt – vad händer om Pochettino lämnar? Var årets säsong den här Tottenham-erans stora chans?

Detta är förstås betungande tankar för en Tottenham-supporter just nu, men här och nu kommer ingen försvinna och närmast gäller för Pochettino och hans adepter att sadla om till mötet med Bournemouth på söndag.

Eddie Howes bygge av Bournemouth är precis som Pochettinos Spurs-bygge ett hedersamt och imponerande projekt – fast i mindre skala. Precis som Tottenham har de en tydlig egen metod där, framförallt, anfallsspelet följer vissa riktlinjer som gör att summan av helheten blir större än summan av delarna var för sig.

Bournemouth kommer ifrån två raka kryss, senast 1-1 borta mot Leicester, och man ligger just nu på en tolfteplats i tabellen. Senast dessa två lag möttes i ligan var i oktober i en jämn tillställning på Wembley där Tottenham segrade med 1-0.

Spurs ser trots allt oerhört starka ut just nu, men huruvida man klarar att ställa om mentalt efter veckans blytunga uttåg ur CL lär bli avgörande för söndagens match. De måste helt enkelt fortsätta visa samma envetna tro på det de gör, någon annan väg framåt finns inte.

Bournemouth – Tottenham, matchstart 17.00 på söndag. 

Speltips

Tottenham ser oerhört starka ut just nu, men huruvida man klarar av att ställa om mentalt efter veckans blytunga uttåg ur CL lär bli avgörande för söndagens match borta mot Bournemouth.

Bournemouth kommer ifrån två raka kryss, senast 1-1 borta mot Leicester, och man ligger just nu på en tolfteplats i tabellen. Senast dessa två lag möttes i ligan var i oktober i en jämn tillställning på Wembley där Tottenham segrade med 1-0. Precis som Tottenham har Eddie Howes Bournemouth en tydlig egen modell som man sällan eller aldrig avviker ifrån. Man har länge dragits med en diger skadelista, men nu börjar det se ljusare ut även på den punkten.

Det lär således inte bli någon enkel match för Spurs på Vitality Stadium, men om de kommer upp i den nivå som man verkat på den senaste tiden bör man kunna slå ett, på pappret, klart sämre motstånd. Vår bedömning är att de är så på pass trygga i sitt sätt att spela på att de kommer att klara det.

Supporters speltips

Tottenham vinner. Odds: 1.52.

500 % bonus upp till 500 kronor
eller 200% bonus upp till 2000 kronor

LÄGG SPEL PÅ LeoVegas