Visa fler nyheter

Bournemouth – West Bromwich (Premier League)

Bournemouth
 
Avslutad
2 - 1
West Bromwich Albion

Supporter.com Quiz

Bournemouth eller West Bromwich Albion - Vilket lag kan du mest om?

Bournemouth – West Bromwich

Bournemouth

AFC Bournemouth gör nu sin tredje raka säsong i Premier League under ledning av Eddie Howe. Förra säsongens slutliga 9:e plats i ligan var en imponerande bedrift. Säsongsinledningen har dock vittnat om att man kan komma att gå en tuffare säsong till mötes 2017/2018.

AFC Bournemouth är en fotbollsklubb som grundades år 1890 under det dåvarande namnet Boscombe FC i staden Bournemouth som ligger i Dorset. Klubben kallas i vardagligt tal för The Cherries. Smeknamnet har klubben fått för att de dels spelade första tiden i närheten av en körsbärsträdgård och dels för de körsbärsfärgade kläderna man hade på den tiden. Arenan man spelar på numera kallas Vitality Stadium och rymmer endast 11 464 personer.

West Bromwich Albion

Känslan kring det notoriska nedre-mitten-laget West Bromwich var inför säsongen, som vanligt, stabil. WBA och Tony Pulis har i många år varit skickliga på att nå habila resultat med en, i sammanhanget, mindre budget. Men den kontinuitet och stabilitet som blivit klubbens adelsmärke är nu rubbad i och med årets säsongsinledning och Pulis avsked. Att ersättaren Alan Pardew hittar rätt ganska omgående är vitalt, annars kan WBA vara riktigt illa ute för första gången på länge. 

West Bromwich Albion FC grundades 1878. Hemmamatcherna spelas på The Hawthorns som har en kapacitet på 26 850 åskådare. I folkmun kallas laget ofta för ”The Baggies”. Förra säsongen slutade man på en 10:e plats och lagets interna skytteliga vanns av Salomon Rondon (8 mål), följt av Gareth McAuley (6 mål).