Visa fler nyheter

Bournemouth – West Ham (Premier League)

Bournemouth
 
Avslutad
2 - 0
West Ham United

Supporter.com Quiz

Bournemouth eller West Ham United - Vilket lag kan du mest om?

Bournemouth – West Ham

Bournemouth

AFC Bournemouth gör nu sin tredje raka säsong i Premier League under ledning av Eddie Howe. Förra säsongens slutliga 9:e plats i ligan var en imponerande bedrift. Säsongsinledningen har dock vittnat om att man kan komma att gå en tuffare säsong till mötes 2017/2018.

AFC Bournemouth är en fotbollsklubb som grundades år 1890 under det dåvarande namnet Boscombe FC i staden Bournemouth som ligger i Dorset. Klubben kallas i vardagligt tal för The Cherries. Smeknamnet har klubben fått för att de dels spelade första tiden i närheten av en körsbärsträdgård och dels för de körsbärsfärgade kläderna man hade på den tiden. Arenan man spelar på numera kallas Vitality Stadium och rymmer endast 11 464 personer.

West Ham United

Efter succésäsongen 2015/2016 med en fin sjundeplats föll man tillbaka till en elfte plats förra säsongen. Redan inför årets säsong var, enligt vissa, Slaven Bilics dagar räknade. Och den typen av spekulationer kan ofta, i den här världen, bli en självuppfyllande profetia. Kvalitén i truppen är dock relativt hög och David Moyes ledarskap bör kunna borga för mer jämnhöga prestationer över tid än vad Bilics mer yviga dito resulterade i. 

West Ham United FC grundades 1895 och hemmamatcherna spelas på Londons Olympiastadion med en kapacitet på 60 000 åskådare. Smeknamnet är The Irons eller The Hammers. Klubbens främsta meriter är tre segrar i FA-cupen (1963/64, 1974/75 och 1979/80) samt en seger i Cupvinnarcupen (1964/65). I engelska högsta divisionen har klubben som bäst blivit trea (1985/86).