Visa fler nyheter

Brighton – Swansea (Premier League)

Brighton and Hove Albion
 
Avslutad
4 - 1
Swansea City

Supporter.com Quiz

Brighton and Hove Albion eller Swansea City - Vilket lag kan du mest om?

Brighton – Swansea

Brighton and Hove Albion

Chris Hughton och hans disciplinerade lagbygge säkrade en andraplats i Championship förra säsongen. Nu står man inför en tuff utmaning att hålla sig kvar i Premier League. Till det berömda pappret sett bör Brighton inte kunna mäkta med denna uppgift. Men med tanke på det samspelta och laglojala lag som Hughton byggt upp, finns också en hel del som talar för att de kommer att sälja sig mycket dyrt. 

Brighton and Hove Albion FC, kallas vanligtvis endast Brighton, grundades år 1901 i Staden Brighton som ligger i East Sussex. Klubben kallas för Seagulls och spelar i färgerna blått och vitt. Hemmaarenan heter Falmer Stadium och har en kapacitet på 27 996 åskådare. Brighton har fortfarande inte vunnit i de stora sammanhangen, men har varit i FA-cup final vid ett tillfälle år 1983 i vilken man föll mot Manchester United.

Swansea City

Swansea gör nu sin sjunde raka säsong i Premier League, för närvarande under ledning av Paul Clement. Med förra säsongens 15:e plats i ryggen samt en något svajigt säsongsinledning sätts nu Clements mannar på en rejäl prövning. Det krävs att man finner ett nytt momentum för att kunna avancera uppåt i tabellen igen. 

Swansea City AFC är en walesisk fotbollsklubb, grundad 1912. Klubbens hemmamatcher spelas på Liberty Stadium som rymmer 21 088 åskadare. Klubbens smeknamn är The Swans eller The Jacks. Förra säsongens interna skytteliga vanns av Fernando Llorente (15 mål) följt av Gylfi Sigurdsson (9 mål) och Leroy Fer (6 mål).