Visa fler nyheter

Burnley – Brighton (Premier League)

Burnley
 
Avslutad
1 - 0
Brighton and Hove Albion

Supporter.com Quiz

Burnley eller Brighton and Hove Albion - Vilket lag kan du mest om?

Burnley – Brighton

Burnley

Att Sean Dyches Burnley är ett lag som inte ger sig – det har man bevisat. Efter att ha gått upp i Premier League, åkt ur, gått upp igen och sedan kravlat sig kvar, krävs återigen en lika stark överlevnadsinstinkt. Och med en fin säsongsinledning i ryggen är det mycket som talar för att man nu är på väg att på allvar etablera sig i högstadivisionen. 

Burnley FC grundades 1882 och spelar sina hemmamatcher på Turf Moor som har en kapacitet på  21 401 åskådare. De har vunnit ligan två gånger och FA-cupen en gång. Klubbens smeknamn är ”The Clarets”, vilket syftar på klubbens mörkröda tröjor. Förra säsongen slutade man på en 16:e plats i ligan och flest mål stod Sam Vokes (10 mål) för, följt av Andre Gray (9 mål) och Ashley Barnes (6 mål).

Brighton and Hove Albion

Chris Hughton och hans disciplinerade lagbygge säkrade en andraplats i Championship förra säsongen. Nu står man inför en tuff utmaning att hålla sig kvar i Premier League. Till det berömda pappret sett bör Brighton inte kunna mäkta med denna uppgift. Men med tanke på det samspelta och laglojala lag som Hughton byggt upp, finns också en hel del som talar för att de kommer att sälja sig mycket dyrt. 

Brighton and Hove Albion FC, kallas vanligtvis endast Brighton, grundades år 1901 i Staden Brighton som ligger i East Sussex. Klubben kallas för Seagulls och spelar i färgerna blått och vitt. Hemmaarenan heter Falmer Stadium och har en kapacitet på 27 996 åskådare. Brighton har fortfarande inte vunnit i de stora sammanhangen, men har varit i FA-cup final vid ett tillfälle år 1983 i vilken man föll mot Manchester United.