Visa fler nyheter

Burnley – Southampton (Premier League)

Burnley
 
Avslutad
1 - 1
Southampton

Supporter.com Quiz

Burnley eller Southampton - Vilket lag kan du mest om?

Burnley – Southampton

Burnley

Att Sean Dyches Burnley är ett lag som inte ger sig – det har man bevisat. Efter att ha gått upp i Premier League, åkt ur, gått upp igen och sedan kravlat sig kvar, krävs återigen en lika stark överlevnadsinstinkt. Och med en fin säsongsinledning i ryggen är det mycket som talar för att man nu är på väg att på allvar etablera sig i högstadivisionen. 

Burnley FC grundades 1882 och spelar sina hemmamatcher på Turf Moor som har en kapacitet på  21 401 åskådare. De har vunnit ligan två gånger och FA-cupen en gång. Klubbens smeknamn är ”The Clarets”, vilket syftar på klubbens mörkröda tröjor. Förra säsongen slutade man på en 16:e plats i ligan och flest mål stod Sam Vokes (10 mål) för, följt av Andre Gray (9 mål) och Ashley Barnes (6 mål).

Southampton

Southampton satsar återigen på argentinskt i ledarstaben i och med att, den relativt oprövade, Mauricio Pellegrino hämtats in ifrån Alaves. Kraven är dock höga med tanke på att Claude Puels åttondeplats i ligan och final i ligacupen inte räckte för fortsatt förtroende. Med den stabila grund av, till synes, oändlig talangfabrikation som Southampton står på, och som världen häpnats över, känns laget fortsätt oerhört intressant att följa. 

Southampton FC, även kallad The Saints, grundades 1885. Hemmaarena är sedan 2001 St. Mary’s Stadium med en kapacitet på 32 384 åskådare. Säsongen 2016/2017 slutade man på en åttonde plats i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Nathan Redmond (7 mål), följt av Charlie Austin (6 mål) och Jay Rodriguez (5 mål).

Southampton har sedan återkomsten till Premier League gjort sig kända för att ha fostrat storspelare som Theo Walcott, Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Luke Shaw, James Ward-Prowse och Calum Chambers.