Visa fler nyheter

Chelsea – Everton (Premier League)

Chelsea
 
Avslutad
0 - 0
Everton

Supporter.com Quiz

Chelsea eller Everton - Vilket lag kan du mest om?

Chelsea – Everton

Chelsea

Antonio Contes mannar har inlett säsongen stabilt, utan att vare sig briljera eller fallera. Trots att man är regerande mästare (eller kanske just därför) är det relativt få som har tippat Chelsea som slutsegrare den här säsongen.

Laget skiljer sig framförallt på två punkter mot föregående säsong: Diego Costa och Nemanja Matic ut – Alvaro Morata och Tiémoué Bakayoko in. Man har alltså tappat två viktiga pjäser men har, av allt att döma, ersatt dem väl. På kort sikt kan det eventuellt innebära en viss försvagning men bör inte vara det över ett lite längre tidsspann om man tittar på dessa spelares utvecklingspotential.

Man måste emellertid beakta att mästarlaget i stora delar är intakt och, i synnerhet, att det finns ett oerhört väl inarbetat spelsystem som rimligen kommer borga för jämnhöga prestationer genom hela säsongen. Precis som föregående säsong finns dock en viss osäkerhet kring truppens bredd i det fall att skadebekymmer skulle uppstå. Framförallt ställt i jämförelse mot lagen från Manchester som båda ser ut att bjuda på en hårdare konkurrens än förra säsongen. Man skulle också kunna argumentera för att Chelsea kan vara det Premier League-lag med bäst förutsättningar att lyckas i Champions League, i den bemärkelsen att deras inoljade spelmodell kan vara den mest gångbara på europeisk nivå. Ett sådant scenario skulle kunna medföra att man kommer tappa något i ligan, men allt detta får naturligtvis framtiden utvisa.

Everton

Det är lätt att stirra sig blind på de pengar som Everton har investerat i nyförvärv under sommaren – kalla det för en storsatsning – och därmed missa den spets som man samtidigt tappat. I synnerhet åsyftas då naturligtvis tappet av Romelu Lukaku och de 25 ligamål han svarade för under fjolårssäsongen.  

Med det sagt var, med facit i hand, Ronald Koeman rätt man för uppgiften att ta Everton vidare till högre nivåer. På sikt lär Everton vara att räkna med, men mentalt kan det vara tufft då förväntningarna skruvats upp. Och att förbättra sin sjundeplats från förra säsongen är onekligen en utmaning som heter duga med tanke på den mördande konkurrens som råder i toppen av Premier League.