Visa fler nyheter

Chelsea – Newcastle (Premier League)

Chelsea
 
Avslutad
2 - 1
Newcastle United

Supporter.com Quiz

Chelsea eller Newcastle United - Vilket lag kan du mest om?

Chelsea – Newcastle

Chelsea

Antonio Contes mannar har inlett säsongen stabilt, utan att vare sig briljera eller fallera. Trots att man är regerande mästare (eller kanske just därför) är det relativt få som har tippat Chelsea som slutsegrare den här säsongen.

Laget skiljer sig framförallt på två punkter mot föregående säsong: Diego Costa och Nemanja Matic ut – Alvaro Morata och Tiémoué Bakayoko in. Man har alltså tappat två viktiga pjäser men har, av allt att döma, ersatt dem väl. På kort sikt kan det eventuellt innebära en viss försvagning men bör inte vara det över ett lite längre tidsspann om man tittar på dessa spelares utvecklingspotential.

Man måste emellertid beakta att mästarlaget i stora delar är intakt och, i synnerhet, att det finns ett oerhört väl inarbetat spelsystem som rimligen kommer borga för jämnhöga prestationer genom hela säsongen. Precis som föregående säsong finns dock en viss osäkerhet kring truppens bredd i det fall att skadebekymmer skulle uppstå. Framförallt ställt i jämförelse mot lagen från Manchester som båda ser ut att bjuda på en hårdare konkurrens än förra säsongen. Man skulle också kunna argumentera för att Chelsea kan vara det Premier League-lag med bäst förutsättningar att lyckas i Champions League, i den bemärkelsen att deras inoljade spelmodell kan vara den mest gångbara på europeisk nivå. Ett sådant scenario skulle kunna medföra att man kommer tappa något i ligan, men allt detta får naturligtvis framtiden utvisa.

Newcastle United

Den, möjligen underskattade, Rafa Benitez har visat sig vara helt rätt man för detta Newcastle i det skede som laget nu befinner sig i. Samtidigt som ägaren Mike Ashley bromsar klubben drar Benitez laget oförtrutet framåt.

Allt talar för att man kommer genomföra en stabil säsong i sin återkomst till Premier League. Men den stora frågan på sikt är huruvida ägarsituationen kan komma att förändras. För Newcastle är en misskött klubb sedan länge och all form av stabilitet har lyst med sin frånvaro. Åtminstone fram tills Benitez inträde. Hela England vet att Newcastle är en stor björn som sover och att dess trogna supportrar förtjänar någonting bättre, och kanske, kanske kan någonting vara på väg att hända snart.

Newcastle United FC, även känd som The Magpies eller The Toons, spelar sina hemmamatcher på St James’ Park som har en kapacitet på 52 338 åskådare. Förra säsongen vann man The Championship och flest mål svarade Dwight Gayle (23 mål) för, följt av Matt Richie (12 mål) och Ayoze Perez (9 mål).