Visa fler nyheter

Crystal Palace – Tottenham (Premier League)

Crystal Palace
 
Avslutad
0 - 1
Tottenham Hotspur

Supporter.com Quiz

Crystal Palace eller Tottenham Hotspur - Vilket lag kan du mest om?

Crystal Palace – Tottenham

Crystal Palace

Med den sämsta säsongsinledningen genom tiderna i ryggen kan det omöjligen gå sämre än vad det redan gjort. Ja, nånstans i de tankebanorna får Crystal Palace-supportrarna söka tröst.

Tröst kan man förhoppningsvis också finna i den otroligt erfarne gentlemannen och fadersfiguren Roy Hodgson. Känslan är ändå på många sätt sådan att, om någon ska kunna gjuta mod i detta sargade lag, så är det Roy. Hur det kunde gå så illa som det gjorde under Frank de Boers korta tid i klubben är svårbegripligt. Men förhoppningsvis, för Crystal Palace skull, så kan raset stoppas innan det är för sent. Trots allt finns det fortfarande en spelartrupp som inte, på något vis, bör vara oduglig samt en hel del poäng kvar att spela om.

 

 

Tottenham Hotspur

Tottenham skiljer sig ganska markant mot de övriga ”Big-6-klubbarna” (möjligen Arsenal undantaget) i fråga om fokus på talangutveckling kontra stjärnvärvningar. Det Mauricio Pochettino gör är förmodligen det mest imponerande arbetet av samtliga högprofilerade tränarnamn som verkar i den här ligan.

Tottenhams grundspel är sannolikt det mest stabila och välfungerande i hela Premier League. Inom de ramar som Pochettino satt upp finns en trygghet som möjliggjort för spelare som Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen och Eric Dier att blomma ut till toppklasspelare.

Under argentinarens ledning har man slutat 5:a, 3:a, 2:a de senaste säsongerna. Utvecklingen har gradvis gått framåt hela tiden och den stora frågan är nu huruvida Tottenham är mentalt redo att vinna. På något vis räknas de bort i förhandssnacket om potentiella titelvinnare, delvis för att man ofta stirrar sig blind på vilka stjärnvärvningar övriga topplag har gjort, delvis eftersom det blivit en sanning att Tottenham saknar vinnarkultur. Och om det senare blivit en sanning i allmänhetens huvuden så kan man, på sätt och vis, hävda att det, de facto, är just sant. Men om det är någon upplaga av Tottenham som ska slå hål på den här myten (eller sanningen) så är det emellertid denna.

Det man gör i Tottenham just nu är oerhört beundransvärt (vad vore Englands landslag utan Tottenham?). Men risken finns att man ändå har kammat noll när säsongen summeras och att det slutliga konstaterandet återigen blir: om de bara hade gjort en enda riktig spetsvärvning så hade de tagit hem det.