Visa fler nyheter

Crystal Palace – Tottenham (Premier League)

Crystal Palace
 
Avslutad
0 - 1
Tottenham Hotspur

Supporter.com Quiz

Crystal Palace eller Tottenham Hotspur - Vilket lag kan du mest om?

Uppsnack Crystal Palace - Tottenham Hotspur

Spurs - genom skärselden med högburna huvuden

Spurs - genom skärselden med högburna huvuden

ANALYS

Om det inför Tottenhams stentuffa spelschema under februari fanns vissa frågetecken kring hur väl Mauricio Pochettinos modell står sig anno 2018, har man nu gett ordentligt svar på tal. I synnerhet var det inget snack då man nötte ner och sprang ifrån Arsenal i det prestigefyllda Nord-London-derbyt. Inte heller Juventus kunde få det här laget att tappa konceptet. Efter ett bakslag mot Rochdale väntar nu ett nytt Londonderby mot Crystal Palace i helgen. Då gäller det att man är fullt påkopplade på nytt. 

Supporters speltips

Tottenham vinner. Odds: 1.51.

Sätt in 100 kr - få 500 kr att spela för!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Det slutade visserligen ”bara” med en 1-0-seger mot Arsenal i det ack så prestigefyllda och avgörande Nord-London-derbyt. Men det var en Tottenhamseger som gav mersmak i fråga om hur man återigen nöter ner sin motståndare medelst Mauricio Pochettinos konsekventa spelmodell. För om det är något som skiljer dessa två huvudstadslag just nu är det Spurs kontinuitet och kompromisslösa metodik.

Det var en match där Arsenal låg ovanligt lågt för att vara Arsenal och där Tottenham således tilläts dominera och föra spelet inför drygt 83 000 åskådare ”hemma” på Wembley. Arsenals samlade försvar stod dock väl pall under första halvlek då hemmalaget saknade kvalitet i de avgörande lägena. Matchbilden gjorde att Spurs, i hög grad, tvingades förlita sig till inläggspel mot en hårt markerad Harry Kane inne i boxen.

Men i andra halvlek började så sakteliga Arsenals försvarsspel bli mer och mer arsenalskt i fråga om tveksamt positionsspel och individuella misstag. Och när Harry Kane plötsligt dök upp på rätt ställe och med ett nick-avslut av världsklass kunde sätta dit 1-0, blev det rejäl uppförsbacke för Gunners vars, i stora delar nya, anfallslinje inte tycktes tillräckligt samspelta.

”förmågan att förlita sig till sina grunder och att göra det när det gäller som mest, visar på en styrka som nog inte alla, för ett par veckor sedan, fullt ut räknade med att detta lag besatt.”

Inhoppande Alexandre Lacazette fick två riktigt farliga lägen mot slutet, men sett till matchen i stort, var Arsenal egentligen inte speciellt nära. Därmed har Tottenham nu, i tur och ordning, klarat av Manchester United, Liverpool och Arsenal med utfallet sju poäng och fem av sex riktigt bra halvlekar. Det är ett facit som imponerar och förmågan att förlita sig till sina grunder och att göra det när det gäller som mest, visar på en styrka som nog inte alla, för ett par veckor sedan, fullt ut räknade med att detta lag besatt.

Med höstens Champions League-spel och ovan nämnda toppmöten i ryggen såg man väldigt starka ut inför det högintressanta mötet med Juventus i åttondelsfinalen av Champions League. Men matchen började på sämsta möjliga sätt då man redan efter nio minuter låg under med 2-0. Om sådana förutsättningar förr kunde ha inneburit förlamande hjärnspöken för ett Tottenham-lag så bevisade man nu sin oerhörda styrka i tron på sin egen idé.

Man fortsatte bara metodiskt och lugnt att arbeta sig tillbaka i matchen. Självaste Juventus på hemmaplan blev mer och mer tillbakatryckta och efter dryga 70 minuter hade man vänt matchen till ett mycket gynnsamt likaläge. Återigen bevisade man vilken kapacitet det här laget har och inför returen är man nu klara favoriter till avancemang.

Därefter väntade sedan ett FA-cup-möte med Rochdale där man, visserligen med en B-betonad startelva, bara lyckades få med sig ett 2-2-resultat, vilket innebär en omspelsmatch på hemmaplan. Att det skulle komma ett bakslag efter denna serie av topprestationer mot toppmotstånd är dock inte direkt anmärkningsvärt. Baksidan är att man nu måste klämma in en till match i schemat framöver, men så länge, nästan, enbart reserverna matchas behöver det heller inte vara så dumt. Och om detta var bakslaget efter den fina sviten av toppmöten så är det att föredra att det kom nu snarare än till helgen då en ny ligamatch väntar.

För på söndag stundar ett nytt Londonderby mot Crystal Palace på Selhurst Park och då gäller att Tottenham plockar fram skärpan igen.

Efter att ha lyft Crystal Palace ifrån botten har Roy Hodgson dock en sämre trend just nu, där man senast i ligan föll mot Everton med 3-1. Wilfried Zaha är skadad och Christan Bentekes måltorka håller i sig, men i mötet med Everton fick det norska stjärnförvärvet Alexander Sörloth göra en ganska lovande debut. Debuterade på bänken gjorde även en viss Erdal Rakip, men någon speltid gavs han tyvärr inte. Hursomhelst har Hodgson nu gett laget en viss skandinavisk prägel och det ska bli intressant att följa utväxlingen av det.

Som för alla lag på nedre halvan är läget kritiskt för Crystal Palace som lär sälja sig dyrt då storebror Tottenham kommer på besök. För Spurs gäller att man fortsätter göra allt det som man gjort så bra genom den skärseld av toppmotstånd som man nu gått rakryggad och med högburna huvuden ut ur och vidare mot en vår där det mesta fortfarande är möjligt.

Crystal Palace – Tottenham, matchstart 13.00 på söndag.

Speltips

Roy Hodgson lyckades ganska omgående, efter sitt tillträde, skapa harmoni och lyfta sitt Crystal Palace efter en svag höst. Men på sistone har den positiva trenden avtagit och man lär nog få fightas för sitt PL-kontrakt ända in i mål. Senast svarade man för en ganska svag insats borta mot Everton då man föll med 3-1.

För Tottenhams del ser det däremot desto ljusare ut just nu. Inför mötena med Manchester United, Liverpool, Arsenal och Juventus var det bära eller brista som gällde och Mauricio Pochettinos mannar har övertygat hela vägen genom det här stentuffa spelschemat. Bortsett ifrån första halvleken mot Liverpool har man mer eller mindre dominerat samtliga dessa toppmöten med sitt metodiskt inarbetade spelsätt och sitt välkoordinerade presspel.

I söndags tog sig ett B-betonat Spurs an Rochdale FA-cupen där man bara fick med sig ett 2-2-resultat hem. Att det skulle komma en reaktion efter den fina sviten av toppmöten är dock inte direkt anmärkningsvärt. Nu får reserverna ytterligare matchning och förhoppningsvis, för Tottenhams del, innebär detta att man inte tar någonting för givet i den kommande ligamatchen.

Beaktat Crystal Palace vikande form och Tottenhams konsekventa spelmodell ska det mycket till om inte Spurs ror hem tre poäng även i detta Londonderby.

Supporters speltips

Tottenham vinner. Odds: 1.51.

Sätt in 100 kr - få 500 kr att spela för!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!