Visa fler nyheter

Everton – Bournemouth (Premier League)

Everton
 
Avslutad
2 - 0
Bournemouth

Supporter.com Quiz

Everton eller Bournemouth - Vilket lag kan du mest om?

Everton – Bournemouth

Everton

Det är lätt att stirra sig blind på de pengar som Everton har investerat i nyförvärv under sommaren – kalla det för en storsatsning – och därmed missa den spets som man samtidigt tappat. I synnerhet åsyftas då naturligtvis tappet av Romelu Lukaku och de 25 ligamål han svarade för under fjolårssäsongen.  

Med det sagt var, med facit i hand, Ronald Koeman rätt man för uppgiften att ta Everton vidare till högre nivåer. På sikt lär Everton vara att räkna med, men mentalt kan det vara tufft då förväntningarna skruvats upp. Och att förbättra sin sjundeplats från förra säsongen är onekligen en utmaning som heter duga med tanke på den mördande konkurrens som råder i toppen av Premier League.

 

Bournemouth

AFC Bournemouth gör nu sin tredje raka säsong i Premier League under ledning av Eddie Howe. Förra säsongens slutliga 9:e plats i ligan var en imponerande bedrift. Säsongsinledningen har dock vittnat om att man kan komma att gå en tuffare säsong till mötes 2017/2018.

AFC Bournemouth är en fotbollsklubb som grundades år 1890 under det dåvarande namnet Boscombe FC i staden Bournemouth som ligger i Dorset. Klubben kallas i vardagligt tal för The Cherries. Smeknamnet har klubben fått för att de dels spelade första tiden i närheten av en körsbärsträdgård och dels för de körsbärsfärgade kläderna man hade på den tiden. Arenan man spelar på numera kallas Vitality Stadium och rymmer endast 11 464 personer.