Visa fler nyheter

Everton – Watford (Premier League)

Everton
 
Avslutad
2 - 2
Watford

Supporter.com Quiz

Everton eller Watford - Vilket lag kan du mest om?

Everton – Watford

Everton

Det är lätt att stirra sig blind på de pengar som Everton har investerat i nyförvärv under sommaren – kalla det för en storsatsning – och därmed missa den spets som man samtidigt tappat. I synnerhet åsyftas då naturligtvis tappet av Romelu Lukaku och de 25 ligamål han svarade för under fjolårssäsongen.  

Med det sagt var, med facit i hand, Ronald Koeman rätt man för uppgiften att ta Everton vidare till högre nivåer. På sikt lär Everton vara att räkna med, men mentalt kan det vara tufft då förväntningarna skruvats upp. Och att förbättra sin sjundeplats från förra säsongen är onekligen en utmaning som heter duga med tanke på den mördande konkurrens som råder i toppen av Premier League.

 

Watford

Mycket talar för att Watford går emot en säsong som är bra mycket bättre än den 17:e plats som blev förra säsongens slutplacering. Portugisen Marco Silva ser ut att ha fått ordentlig ordning på det här laget. Kan man bygga vidare på den fina inledning man gett sig själva är det inte alls omöjligt att Watford kan betraktas som en av de mest positiva överraskningarna när säsongen skall summeras.

Watford FC är grundades 1881 och hemmamatcherna spelas på Vicarage Road som har en kapacitet på 21 438 åskadare. Smeknamnet är The Hornets (”Bålgetingarna”) efter klubbens gulsvarta matchställ. Flest mål under förra säsongen gjorde Troy Deeney (10 mål) följt av Etienne Capoue (7 mål) och Stefano Okaka (4 mål).