Visa fler nyheter

Huddersfield – Manchester City (Premier League)

Huddersfield Town
Matchstart
Idag
14:30
Manchester City

Supporter.com Quiz

Huddersfield Town eller Manchester City - Vilket lag kan du mest om?

Utmana dina supportervänner! Gör quizet

Huddersfield – Manchester City

Huddersfield Town

På ett, i det närmaste, mirakulöst vis har David Wagner tagit Huddersfield till Premier League. Få tror att laget har vad som krävs för att hänga kvar, men med en bra inledning och Wagners taktiskt drivna fotboll i ryggen, kan man mycket väl bli en av säsongens mest positiva överraskningar.

Huddersfield Town AFC bildades 1908 och hemmamatcherna spelas på John Smith’s Stadium som har en kapacitet på 24 500 åskådare. Klubbens smeknamn är The Terriers. Förra säsongen knep man en femteplats i The Championship och tog sig därmed, via ett dramatiskt kvalspel, upp i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Elias Kachunga (13 mål) följt av Nahki Wells (10 mål) och Isaiah Brown (5 mål).

Manchester City

Toppstriden i Premier League är återigen svår att förutspå men om man ska ta ut en favorit till ligatiteln så ser det ut att vara Manchester City som måste axla den rollen. Truppens kvalitet är ett argument för den ståndpunkten, men det faktum att Pep Guardiola nu har fått arbeta med laget i över ett år kanske är det starkaste skälet till att tro på City.

Kraven är skyhöga men det är vardag för en sån som Pep som själv heller inte hymlat med att det nu inte är något annat än de ädlaste valörerna som räknas. I somras gick man allt in på att förstärka ytterbackspositionerna i och med de saftiga investeringarna i Walker och Mendy. Truppen som helhet ser ut att vara den starkaste i ligan, även om vissa frågetecken finns kring kvalitén på mittbackar och defensiva mittfältare.

Inledningsvis av årets säsong finns en hel del som pekar mot att Guardiola återigen kommer göra upp om en ligatitel med sin gamle antagonist Mourinho. Båda har de nu fått tid att, som de brukar, forma sina lag till någon slags avbild av sig själva. Och det finns så många lager och aspekter att analysera i den här duellen att inte ens en doktorsavhandling skulle kunna belysa allt. Att det blir intressant att följa är i alla fall inga överord i sammanhanget.