Visa fler nyheter

Huddersfield – West Ham (Premier League)

Huddersfield Town
 
Avslutad
1 - 1
West Ham United

Supporter.com Quiz

Huddersfield Town eller West Ham United - Vilket lag kan du mest om?

Huddersfield – West Ham

Huddersfield Town

På ett, i det närmaste, mirakulöst vis har David Wagner tagit Huddersfield till Premier League. Få tror att laget har vad som krävs för att hänga kvar, men med en bra inledning och Wagners taktiskt drivna fotboll i ryggen, kan man mycket väl bli en av säsongens mest positiva överraskningar.

Huddersfield Town AFC bildades 1908 och hemmamatcherna spelas på John Smith’s Stadium som har en kapacitet på 24 500 åskådare. Klubbens smeknamn är The Terriers. Förra säsongen knep man en femteplats i The Championship och tog sig därmed, via ett dramatiskt kvalspel, upp i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Elias Kachunga (13 mål) följt av Nahki Wells (10 mål) och Isaiah Brown (5 mål).

West Ham United

Efter succésäsongen 2015/2016 med en fin sjundeplats föll man tillbaka till en elfte plats förra säsongen. Redan inför årets säsong var, enligt vissa, Slaven Bilics dagar räknade. Och den typen av spekulationer kan ofta, i den här världen, bli en självuppfyllande profetia. Kvalitén i truppen är dock relativt hög och David Moyes ledarskap bör kunna borga för mer jämnhöga prestationer över tid än vad Bilics mer yviga dito resulterade i. 

West Ham United FC grundades 1895 och hemmamatcherna spelas på Londons Olympiastadion med en kapacitet på 60 000 åskådare. Smeknamnet är The Irons eller The Hammers. Klubbens främsta meriter är tre segrar i FA-cupen (1963/64, 1974/75 och 1979/80) samt en seger i Cupvinnarcupen (1964/65). I engelska högsta divisionen har klubben som bäst blivit trea (1985/86).