Visa fler nyheter

Leicester – Burnley (Premier League)

Leicester City
 
Avslutad
0 - 0
Burnley

Supporter.com Quiz

Leicester City eller Burnley - Vilket lag kan du mest om?

Leicester – Burnley

Leicester City

Efter den, med ord obeskrivliga, ligatiteln 2015/2016 är Leicester åter tillbaka på jorden. Tack vare det ovärdiga avskedet av Claudio Ranieri blev det den tidigare assistenten, Craig Shakespeare som skulle driva Leicester vidare. Förtroendet för honom visade sig dock inte heller vara direkt grundmurat och efter en svag ligastart är det nu Claude Puel som styr skutan. Det finns fortfarande en hel del kvalitet i truppen och Puel bör kunna få Leicester att lyfta något – och förhoppningsvis ges han den här gången tid att lyckas. 

Leicester City FC  grundades 1884. The Foxes, som klubben kallas, spelar sedan 2002 sina hemmamatcher på King Power Stadium (f.d. Walkers Stadium) som rymmer 32 273 åskadare. Klubben spelar sedan säsongen 2013/2014 i den engelska högstadivisionen, Premier League. Laget vann sin första Premier League-titel 2015/16.

Leicester har bara en gång i sin historia spelat i den engelska tredjedivisionen (2008/09), annars har laget spelat antingen i den första eller den andra divisionen. De främsta meriterna är en Premier League-titel och tre vinster i Ligacupen.

Burnley

Att Sean Dyches Burnley är ett lag som inte ger sig – det har man bevisat. Efter att ha gått upp i Premier League, åkt ur, gått upp igen och sedan kravlat sig kvar, krävs återigen en lika stark överlevnadsinstinkt. Och med en fin säsongsinledning i ryggen är det mycket som talar för att man nu är på väg att på allvar etablera sig i högstadivisionen. 

Burnley FC grundades 1882 och spelar sina hemmamatcher på Turf Moor som har en kapacitet på  21 401 åskådare. De har vunnit ligan två gånger och FA-cupen en gång. Klubbens smeknamn är ”The Clarets”, vilket syftar på klubbens mörkröda tröjor. Förra säsongen slutade man på en 16:e plats i ligan och flest mål stod Sam Vokes (10 mål) för, följt av Andre Gray (9 mål) och Ashley Barnes (6 mål).