Visa fler nyheter

Leicester – Southampton (Premier League)

Leicester City
 
Avslutad
1 - 2
Southampton

Supporter.com Quiz

Leicester City eller Southampton - Vilket lag kan du mest om?

Leicester – Southampton

Leicester City

Efter den, med ord obeskrivliga, ligatiteln 2015/2016 är Leicester åter tillbaka på jorden. Tack vare det ovärdiga avskedet av Claudio Ranieri blev det den tidigare assistenten, Craig Shakespeare som skulle driva Leicester vidare. Förtroendet för honom visade sig dock inte heller vara direkt grundmurat och efter en svag ligastart är det nu Claude Puel som styr skutan. Det finns fortfarande en hel del kvalitet i truppen och Puel bör kunna få Leicester att lyfta något – och förhoppningsvis ges han den här gången tid att lyckas. 

Leicester City FC  grundades 1884. The Foxes, som klubben kallas, spelar sedan 2002 sina hemmamatcher på King Power Stadium (f.d. Walkers Stadium) som rymmer 32 273 åskadare. Klubben spelar sedan säsongen 2013/2014 i den engelska högstadivisionen, Premier League. Laget vann sin första Premier League-titel 2015/16.

Leicester har bara en gång i sin historia spelat i den engelska tredjedivisionen (2008/09), annars har laget spelat antingen i den första eller den andra divisionen. De främsta meriterna är en Premier League-titel och tre vinster i Ligacupen.

Southampton

Southampton satsar återigen på argentinskt i ledarstaben i och med att, den relativt oprövade, Mauricio Pellegrino hämtats in ifrån Alaves. Kraven är dock höga med tanke på att Claude Puels åttondeplats i ligan och final i ligacupen inte räckte för fortsatt förtroende. Med den stabila grund av, till synes, oändlig talangfabrikation som Southampton står på, och som världen häpnats över, känns laget fortsätt oerhört intressant att följa. 

Southampton FC, även kallad The Saints, grundades 1885. Hemmaarena är sedan 2001 St. Mary’s Stadium med en kapacitet på 32 384 åskådare. Säsongen 2016/2017 slutade man på en åttonde plats i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Nathan Redmond (7 mål), följt av Charlie Austin (6 mål) och Jay Rodriguez (5 mål).

Southampton har sedan återkomsten till Premier League gjort sig kända för att ha fostrat storspelare som Theo Walcott, Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Luke Shaw, James Ward-Prowse och Calum Chambers.