Visa fler nyheter

Leicester – Stoke (Premier League)

Leicester City
 
Avslutad
1 - 1
Stoke City

Supporter.com Quiz

Leicester City eller Stoke City - Vilket lag kan du mest om?

Leicester – Stoke

Leicester City

Efter den, med ord obeskrivliga, ligatiteln 2015/2016 är Leicester åter tillbaka på jorden. Tack vare det ovärdiga avskedet av Claudio Ranieri blev det den tidigare assistenten, Craig Shakespeare som skulle driva Leicester vidare. Förtroendet för honom visade sig dock inte heller vara direkt grundmurat och efter en svag ligastart är det nu Claude Puel som styr skutan. Det finns fortfarande en hel del kvalitet i truppen och Puel bör kunna få Leicester att lyfta något – och förhoppningsvis ges han den här gången tid att lyckas. 

Leicester City FC  grundades 1884. The Foxes, som klubben kallas, spelar sedan 2002 sina hemmamatcher på King Power Stadium (f.d. Walkers Stadium) som rymmer 32 273 åskadare. Klubben spelar sedan säsongen 2013/2014 i den engelska högstadivisionen, Premier League. Laget vann sin första Premier League-titel 2015/16.

Leicester har bara en gång i sin historia spelat i den engelska tredjedivisionen (2008/09), annars har laget spelat antingen i den första eller den andra divisionen. De främsta meriterna är en Premier League-titel och tre vinster i Ligacupen.

Stoke City

Det är svårt att bli helt klok på Mark Hughes Stoke-bygge då det, i mångt och mycket, känns en aning spretigt i fråga om truppsammansättning och spelidé. Det finns dock en hel del individuell kvalitet i truppen, och nu är det upp till Hughes att bevisa hur han har tänkt att dessa ska fungera som en helhet. 

Stoke City grundades 1863 och är en av de äldsta fotbollsklubbarna i världen och den äldsta i Premier League. Bland professionella fotbollsklubbar är man den näst äldsta i världen efter Notts County. The Potters, som klubben kallas, spelar sina hemmamatcher på Bet365 Stadium med en kapacitet på 27 932 åskådare.  Stokes första stora cupvinst var den i 1971/72 års upplaga av Ligacupen, där Chelsea slogs med 2–1. Klubben har även vunnit Football League Trophy vid två tillfällen, först 1991/92 och senast 1999/00. Stokes högsta ligaplacering är en fjärdeplats i högstadivisionen, vilket man åstadkom både 1935/36 och 1946/47.