Visa fler nyheter

Leicester – Tottenham (Premier League)

Leicester City
 
Avslutad
0 - 2
Tottenham Hotspur

Supporter.com Quiz

Leicester City eller Tottenham Hotspur - Vilket lag kan du mest om?

Leicester – Tottenham

Leicester City

Efter den, med ord obeskrivliga, ligatiteln 2015/2016 är Leicester åter tillbaka på jorden. Tack vare det ovärdiga avskedet av Claudio Ranieri blev det den tidigare assistenten, Craig Shakespeare som skulle driva Leicester vidare. Förtroendet för honom visade sig dock inte heller vara direkt grundmurat och efter en svag ligastart är det nu Claude Puel som styr skutan. Det finns fortfarande en hel del kvalitet i truppen och Puel bör kunna få Leicester att lyfta något – och förhoppningsvis ges han den här gången tid att lyckas. 

Leicester City FC  grundades 1884. The Foxes, som klubben kallas, spelar sedan 2002 sina hemmamatcher på King Power Stadium (f.d. Walkers Stadium) som rymmer 32 273 åskadare. Klubben spelar sedan säsongen 2013/2014 i den engelska högstadivisionen, Premier League. Laget vann sin första Premier League-titel 2015/16.

Leicester har bara en gång i sin historia spelat i den engelska tredjedivisionen (2008/09), annars har laget spelat antingen i den första eller den andra divisionen. De främsta meriterna är en Premier League-titel och tre vinster i Ligacupen.

Tottenham Hotspur

Tottenham skiljer sig ganska markant mot de övriga ”Big-6-klubbarna” (möjligen Arsenal undantaget) i fråga om fokus på talangutveckling kontra stjärnvärvningar. Det Mauricio Pochettino gör är förmodligen det mest imponerande arbetet av samtliga högprofilerade tränarnamn som verkar i den här ligan.

Tottenhams grundspel är sannolikt det mest stabila och välfungerande i hela Premier League. Inom de ramar som Pochettino satt upp finns en trygghet som möjliggjort för spelare som Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen och Eric Dier att blomma ut till toppklasspelare.

Under argentinarens ledning har man slutat 5:a, 3:a, 2:a de senaste säsongerna. Utvecklingen har gradvis gått framåt hela tiden och den stora frågan är nu huruvida Tottenham är mentalt redo att vinna. På något vis räknas de bort i förhandssnacket om potentiella titelvinnare, delvis för att man ofta stirrar sig blind på vilka stjärnvärvningar övriga topplag har gjort, delvis eftersom det blivit en sanning att Tottenham saknar vinnarkultur. Och om det senare blivit en sanning i allmänhetens huvuden så kan man, på sätt och vis, hävda att det, de facto, är just sant. Men om det är någon upplaga av Tottenham som ska slå hål på den här myten (eller sanningen) så är det emellertid denna.

Det man gör i Tottenham just nu är oerhört beundransvärt (vad vore Englands landslag utan Tottenham?). Men risken finns att man ändå har kammat noll när säsongen summeras och att det slutliga konstaterandet återigen blir: om de bara hade gjort en enda riktig spetsvärvning så hade de tagit hem det.