Visa fler nyheter

Manchester City – Manchester U (Premier League)

Manchester City
 
Avslutad
3 - 1
Manchester United

Supporter.com Quiz

Manchester City eller Manchester United - Vilket lag kan du mest om?

Manchester City – Manchester U

Manchester City

Toppstriden i Premier League är återigen svår att förutspå men om man ska ta ut en favorit till ligatiteln så ser det ut att vara Manchester City som måste axla den rollen. Truppens kvalitet är ett argument för den ståndpunkten, men det faktum att Pep Guardiola nu har fått arbeta med laget i över ett år kanske är det starkaste skälet till att tro på City.

Kraven är skyhöga men det är vardag för en sån som Pep som själv heller inte hymlat med att det nu inte är något annat än de ädlaste valörerna som räknas. I somras gick man allt in på att förstärka ytterbackspositionerna i och med de saftiga investeringarna i Walker och Mendy. Truppen som helhet ser ut att vara den starkaste i ligan, även om vissa frågetecken finns kring kvalitén på mittbackar och defensiva mittfältare.

Inledningsvis av årets säsong finns en hel del som pekar mot att Guardiola återigen kommer göra upp om en ligatitel med sin gamle antagonist Mourinho. Båda har de nu fått tid att, som de brukar, forma sina lag till någon slags avbild av sig själva. Och det finns så många lager och aspekter att analysera i den här duellen att inte ens en doktorsavhandling skulle kunna belysa allt. Att det blir intressant att följa är i alla fall inga överord i sammanhanget.

Manchester United

Efter att ha nödgats spendera vansinnigt stora summor för att bygga upp ett nytt Manchester United post-Ferguson verkar José Mourinho äntligen ha tagit upp United till en nivå värdig denna klubb. 

Även om de flesta ändå befarade en viss regression efter att Alex Ferguson och hans generation United-ikoner lämnade var det nog inte många som räknade med att nybygget skulle kosta så mycket och ta så lång tid som det gjort. Av allt att döma är nu United återigen en aspirant till att ta hem de ädlaste titlarna.

Värvningen av Nemanja Matic (som Chelsea närmast oförklarligt släppte till en stor konkurrent) ser ut att vara en nyckelfaktor i det nivå-lyft som inledningen av denna säsong har vittnat om. Framförallt har Matics närvaro frigjort Paul Pogba – som nu eventuellt kan gå emot en säsong där han på allvar svarar för en världsklassleverans över tid. Även Romelu Lukaku har imponerat och den stora frågan hur man kommer hantera situationen när Zlatan är tillbaka lär bli en delikat utmaning för Mourinho.

Vad som kanske framförallt förenar Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho som människor är deras maniska stolthet. Med det i beaktning blir det intressant att se hur deras relation påverkas om den senare måste välja att bänka den förre när det drar ihop sig framåt våren. Än mer intressant på samma tema är möjligen frågan hur team Mourinho/Zlatan kommer hantera eventuella prestigeförluster mot ärkerivalen Manchester City och deras gemensamme antagonist Pep Guardiola. Det är inte lite som står på spel för världens kanske två stoltaste individer den här säsongen, och det kommer bli vansinnigt intressant att följa för oss som kommer studera och analysera detta drama in i minsta detalj som vi ges tillgång till.