Visa fler nyheter

Manchester U – Chelsea (Premier League)

Manchester United
 
Avslutad
2 - 1
Chelsea

Supporter.com Quiz

Manchester United eller Chelsea - Vilket lag kan du mest om?

Uppsnack Manchester United - Chelsea

United och Chelsea - den senildemente och clownen

United och Chelsea - den senildemente och clownen

ANALYS

Antonio Contes Chelsea tog sig samman och kunde besegra jumbon West Bromwich – men i vilket skick laget egentligen är i – det får den närmsta framtiden avgöra. Härnäst i ligan väntar José Mourinhos Manchester United vars status känns nästan lika svårbedömd just nu. Två saker är i alla fall säkra: att mycket står på spel för båda dessa lag de kommande veckorna samt att Conte och Mourinho inte är de bästa av vänner. 

Supporters speltips

Under 2,5 mål i matchen. Odds: 1.74.

Sätt in 100 kr - få 500 kr att spela för!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Antonio Conte formerade ett offensivt lag på jakt efter revansch efter två raka bottennapp. Men det var jumbon West Bromwich som inledde matchen bäst medan Chelsea fortsatt såg mentalt stukade ut. Som väl var, för hemmalagets del, är Eden Hazard fortfarande Eden Hazard – till skillnad ifrån flera av sina lagkamrater som inte riktigt gått att känna igen den senaste tiden. Hazard och nyförvärvet Olivier Giroud såg ut att hitta varandra väl och det var också så som det förlösande 1-0-målet kom till.

Och det var ett mål som också kom att bli avgörande för matchen, då West Brom också de saknar självförtroendet just nu. Åtminstone tycktes den energi, som de kom med inledningsvis, mattas av alltmer i takt med att de inte lyckades få utdelning på sina chanser.

Chelsea vinner till slut matchen med 3-0, men segern var inte alls så övertygande som resultatet antyder. Positivt är förstås att man ändå lyckas vinna och att Giroud fick en chans att spela in sig i laget samtidigt som Alvaro Morato var tillbaka som inhoppare efter skadefrånvaro. Detta var, trots allt, viktiga besked inför den avgörande framtid som nu stundar.

”Många trodde nog att Alexis Sánchez kunde vara lösningen på problemet – men som man också kunde befara – tycks bekymret vara mer intrikat än så.”

Dagen innan hade Manchester United tagit sig an Newcastle i en match som nog alla United-supportrar snabbt vill glömma. Detsamma gäller, med all säkerhet, också Paul Pogba som återigen fick bära José Mourinhos hundhuvud då han blev tidigt utbytt i andra halvlek. Åtminstone är det så man kan tolka Mourinhos hantering av fransmannen den senaste tiden. Visserligen stämmer det inte för Pogba just nu, men att det finns en oerhörd potential i denna miljardvärvning råder det ingen tvekan om. Men som det ser ut nu lyckas Mourinho inte få ut något av det i sin spelmodell där Pogba oftast befinner sig alltför långt ner i banan.

Men Pogba-diskussionen är ett kapitel för sig i den större boken om Manchester Uniteds avsaknad av ett fungerande anfallsspel. Många trodde nog att Alexis Sánchez kunde vara lösningen på problemet – men som man också kunde befara – tycks bekymret vara mer intrikat än så.

Av allt att döma saknas det fortfarande mer övergripande och fungerande idéer för hur anfallsspelet ska se ut. Med spelare som Paul Pogba, Alexis Sánchez, Anthony Martial, Romelu Lukaku och Jesse Lingard på planen samtidigt är man egentligen inte för defensivt balanserade – men tydligt är att det inte räcker att bara ställa ut dessa världsstjärnor tillsammans.

Precis som för Chelsea väntar nu cupmatcher i FA-cupen och Champions League innan dess att dessa två frågetecken till lag ställs mot varandra på Old Trafford i nästa ligaomgång. United möter Huddersfield och därefter Sevilla, medan Chelsea tar sig an Hull, Barcelona och sedan dubbla Manchester-möten med United följt av City.

Med andra ord är det mycket som kan komma att avgöras den närmsta tiden. Fortfarande kan både Uniteds och Chelseas säsonger sluta med att bucklor får höjas i skyn, men som det ser ut nu är det väldigt lite som talar för det. Samtidigt är de också märkliga i sin svårbedömdhet. För trots att deras spel inte riktigt stämmer så tar de sina poäng och båda har de, i grunden, en defensiv stabilitet att förlita sig på och som har tagit dit där de är idag – med fortsatt chans till titlar och topplaceringar i ligan.

I synnerhet i cup-sammanhang med dubbelmöten och direkt utslagning kan, av erfarenhet, lag med dessa egenskaper ta sig väldigt långt. Med det i beaktning kan både United och Chelsea anno 2018 vara som klippta och skurna för att gå långt i ett Champions League-slutspel. Att det inte går att räkna bort dem är, i alla fall, en sak som är säker.

Utgången av det kommande mötet på Old Trafford är hursomhelst oerhört ovisst på förhand. Vad vi vet är att det två lag som kan stänga igen och att det är två tränare som inte tycks vara de bästa av vänner. Senast lagen möttes slutade det med en 1-0-seger för Londonlaget och det senaste som sades dessa herrar emellan var, ungefär, att den ene kallade den andre för clown, varpå den andre kontrade med att kalla den ene för senildement.

Nånstans där ligger alltså ribban inför detta möte. Hög är den kanske inte på alla fronter – men rasande intressant ska det bli att se vart det hela tar vägen.

Manchester United – Chelsea, matchstart 15.05 söndagen den 25/2.

Speltips

Manchester United och Chelsea är två lag som, på sätt och vis, sitter i samma båt just nu. De har sitt trygga försvarsspel, de tar oftast sina poäng och de ligger, trots allt, kvar i toppen av tabellen. Men samtidigt är det något som inte riktigt stämmer.

I Chelseas fall handlar det, av allt att döma, till stor del om situationen kring Antonio Conte och hans fortsatta varande i klubben. Den typen av kontroverser brukar, förr eller senare, nästan alltid, sprida sig ner till planen och gå ut över resultaten.

Med dessa förutsättningar i beaktning har Conte lyckats hålla ihop sitt lag förvånansvärt väl. Bortsett ifrån de två bottennappen mot Bournemouth och Watford då man totalt släppte in sju mål, har man sett defensivt solida ut genom hela säsongen. Problemen ligger primärt i andra änden av planen där avsaknaden av en Diego Costa har försvagat laget jämfört med fjolårssäsongen. Huruvida Olivier Giroud nu, i någon mån, kan axla den manteln återstår att se.

Att också Manchester Uniteds akilleshäl är deras offensiva spel är nog en slutsats som de flesta har landat i. Fortfarande ligger man på andraplats i ligan och fortfarande har man släppt in minst antal mål av alla lag - men ändå är det något som inte stämmer. Kort och gott tycks det handla om en avsaknad av fungerande idéer för hur man ska anfalla. Ett problem som inte enskilda spelare, såsom stjärnvärvningen Alexis Sanchez, på egen hand kan lösa.

I fråga om vem som kommer vinna eller förlora är United mot Chelsea, på förhand, ett mycket ovisst möte. Senast när de ställdes mot varandra på Stamford Bridge i höstas vann hemmalaget med 1-0. Sett till rena fakta talar väldigt mycket för att också detta möte kommer bli målsnålt. Detta ger följaktligen ett speltips som säger att det kommer bli under 2,5 mål i matchen.

Supporters speltips

Under 2,5 mål i matchen. Odds: 1.74.

Sätt in 100 kr - få 500 kr att spela för!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!