Visa fler nyheter

Newcastle – Bournemouth (Premier League)

Newcastle United
 
Avslutad
2 - 1
Bournemouth

Supporter.com Quiz

Newcastle United eller Bournemouth - Vilket lag kan du mest om?

Newcastle – Bournemouth

Newcastle United

Den, möjligen underskattade, Rafa Benitez har visat sig vara helt rätt man för detta Newcastle i det skede som laget nu befinner sig i. Samtidigt som ägaren Mike Ashley bromsar klubben drar Benitez laget oförtrutet framåt.

Allt talar för att man kommer genomföra en stabil säsong i sin återkomst till Premier League. Men den stora frågan på sikt är huruvida ägarsituationen kan komma att förändras. För Newcastle är en misskött klubb sedan länge och all form av stabilitet har lyst med sin frånvaro. Åtminstone fram tills Benitez inträde. Hela England vet att Newcastle är en stor björn som sover och att dess trogna supportrar förtjänar någonting bättre, och kanske, kanske kan någonting vara på väg att hända snart.

Newcastle United FC, även känd som The Magpies eller The Toons, spelar sina hemmamatcher på St James’ Park som har en kapacitet på 52 338 åskådare. Förra säsongen vann man The Championship och flest mål svarade Dwight Gayle (23 mål) för, följt av Matt Richie (12 mål) och Ayoze Perez (9 mål).

Bournemouth

AFC Bournemouth gör nu sin tredje raka säsong i Premier League under ledning av Eddie Howe. Förra säsongens slutliga 9:e plats i ligan var en imponerande bedrift. Säsongsinledningen har dock vittnat om att man kan komma att gå en tuffare säsong till mötes 2017/2018.

AFC Bournemouth är en fotbollsklubb som grundades år 1890 under det dåvarande namnet Boscombe FC i staden Bournemouth som ligger i Dorset. Klubben kallas i vardagligt tal för The Cherries. Smeknamnet har klubben fått för att de dels spelade första tiden i närheten av en körsbärsträdgård och dels för de körsbärsfärgade kläderna man hade på den tiden. Arenan man spelar på numera kallas Vitality Stadium och rymmer endast 11 464 personer.