Visa fler nyheter

Newcastle – Cardiff City (Premier League)

Newcastle United
 
Avslutad
3 - 0
Cardiff City

Supporter.com Quiz

Newcastle United eller Cardiff City - Vilket lag kan du mest om?

Newcastle – Cardiff City

Newcastle United

Den, möjligen underskattade, Rafa Benitez har visat sig vara helt rätt man för detta Newcastle i det skede som laget nu befinner sig i. Samtidigt som ägaren Mike Ashley bromsar klubben drar Benitez laget oförtrutet framåt.

Allt talar för att man kommer genomföra en stabil säsong i sin återkomst till Premier League. Men den stora frågan på sikt är huruvida ägarsituationen kan komma att förändras. För Newcastle är en misskött klubb sedan länge och all form av stabilitet har lyst med sin frånvaro. Åtminstone fram tills Benitez inträde. Hela England vet att Newcastle är en stor björn som sover och att dess trogna supportrar förtjänar någonting bättre, och kanske, kanske kan någonting vara på väg att hända snart.

Newcastle United FC, även känd som The Magpies eller The Toons, spelar sina hemmamatcher på St James’ Park som har en kapacitet på 52 338 åskådare. Förra säsongen vann man The Championship och flest mål svarade Dwight Gayle (23 mål) för, följt av Matt Richie (12 mål) och Ayoze Perez (9 mål).