Visa fler nyheter

Southampton – Everton (Premier League)

Southampton
 
Avslutad
2 - 1
Everton

Supporter.com Quiz

Southampton eller Everton - Vilket lag kan du mest om?

Southampton – Everton

Southampton

Southampton satsar återigen på argentinskt i ledarstaben i och med att, den relativt oprövade, Mauricio Pellegrino hämtats in ifrån Alaves. Kraven är dock höga med tanke på att Claude Puels åttondeplats i ligan och final i ligacupen inte räckte för fortsatt förtroende. Med den stabila grund av, till synes, oändlig talangfabrikation som Southampton står på, och som världen häpnats över, känns laget fortsätt oerhört intressant att följa. 

Southampton FC, även kallad The Saints, grundades 1885. Hemmaarena är sedan 2001 St. Mary’s Stadium med en kapacitet på 32 384 åskådare. Säsongen 2016/2017 slutade man på en åttonde plats i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Nathan Redmond (7 mål), följt av Charlie Austin (6 mål) och Jay Rodriguez (5 mål).

Southampton har sedan återkomsten till Premier League gjort sig kända för att ha fostrat storspelare som Theo Walcott, Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Luke Shaw, James Ward-Prowse och Calum Chambers.

Everton

Det är lätt att stirra sig blind på de pengar som Everton har investerat i nyförvärv under sommaren – kalla det för en storsatsning – och därmed missa den spets som man samtidigt tappat. I synnerhet åsyftas då naturligtvis tappet av Romelu Lukaku och de 25 ligamål han svarade för under fjolårssäsongen.  

Med det sagt var, med facit i hand, Ronald Koeman rätt man för uppgiften att ta Everton vidare till högre nivåer. På sikt lär Everton vara att räkna med, men mentalt kan det vara tufft då förväntningarna skruvats upp. Och att förbättra sin sjundeplats från förra säsongen är onekligen en utmaning som heter duga med tanke på den mördande konkurrens som råder i toppen av Premier League.