Visa fler nyheter

Southampton – Watford (Premier League)

Southampton
 
Avslutad
1 - 1
Watford

Supporter.com Quiz

Southampton eller Watford - Vilket lag kan du mest om?

Southampton – Watford

Southampton

Southampton satsar återigen på argentinskt i ledarstaben i och med att, den relativt oprövade, Mauricio Pellegrino hämtats in ifrån Alaves. Kraven är dock höga med tanke på att Claude Puels åttondeplats i ligan och final i ligacupen inte räckte för fortsatt förtroende. Med den stabila grund av, till synes, oändlig talangfabrikation som Southampton står på, och som världen häpnats över, känns laget fortsätt oerhört intressant att följa. 

Southampton FC, även kallad The Saints, grundades 1885. Hemmaarena är sedan 2001 St. Mary’s Stadium med en kapacitet på 32 384 åskådare. Säsongen 2016/2017 slutade man på en åttonde plats i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Nathan Redmond (7 mål), följt av Charlie Austin (6 mål) och Jay Rodriguez (5 mål).

Southampton har sedan återkomsten till Premier League gjort sig kända för att ha fostrat storspelare som Theo Walcott, Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Luke Shaw, James Ward-Prowse och Calum Chambers.

Watford

Mycket talar för att Watford går emot en säsong som är bra mycket bättre än den 17:e plats som blev förra säsongens slutplacering. Portugisen Marco Silva ser ut att ha fått ordentlig ordning på det här laget. Kan man bygga vidare på den fina inledning man gett sig själva är det inte alls omöjligt att Watford kan betraktas som en av de mest positiva överraskningarna när säsongen skall summeras.

Watford FC är grundades 1881 och hemmamatcherna spelas på Vicarage Road som har en kapacitet på 21 438 åskadare. Smeknamnet är The Hornets (”Bålgetingarna”) efter klubbens gulsvarta matchställ. Flest mål under förra säsongen gjorde Troy Deeney (10 mål) följt av Etienne Capoue (7 mål) och Stefano Okaka (4 mål).