Visa fler nyheter

Stoke – Everton (Premier League)

Stoke City
 
Avslutad
1 - 2
Everton

Supporter.com Quiz

Stoke City eller Everton - Vilket lag kan du mest om?

Stoke – Everton

Stoke City

Det är svårt att bli helt klok på Mark Hughes Stoke-bygge då det, i mångt och mycket, känns en aning spretigt i fråga om truppsammansättning och spelidé. Det finns dock en hel del individuell kvalitet i truppen, och nu är det upp till Hughes att bevisa hur han har tänkt att dessa ska fungera som en helhet. 

Stoke City grundades 1863 och är en av de äldsta fotbollsklubbarna i världen och den äldsta i Premier League. Bland professionella fotbollsklubbar är man den näst äldsta i världen efter Notts County. The Potters, som klubben kallas, spelar sina hemmamatcher på Bet365 Stadium med en kapacitet på 27 932 åskådare.  Stokes första stora cupvinst var den i 1971/72 års upplaga av Ligacupen, där Chelsea slogs med 2–1. Klubben har även vunnit Football League Trophy vid två tillfällen, först 1991/92 och senast 1999/00. Stokes högsta ligaplacering är en fjärdeplats i högstadivisionen, vilket man åstadkom både 1935/36 och 1946/47.

Everton

Det är lätt att stirra sig blind på de pengar som Everton har investerat i nyförvärv under sommaren – kalla det för en storsatsning – och därmed missa den spets som man samtidigt tappat. I synnerhet åsyftas då naturligtvis tappet av Romelu Lukaku och de 25 ligamål han svarade för under fjolårssäsongen.  

Med det sagt var, med facit i hand, Ronald Koeman rätt man för uppgiften att ta Everton vidare till högre nivåer. På sikt lär Everton vara att räkna med, men mentalt kan det vara tufft då förväntningarna skruvats upp. Och att förbättra sin sjundeplats från förra säsongen är onekligen en utmaning som heter duga med tanke på den mördande konkurrens som råder i toppen av Premier League.