Visa fler nyheter

Tottenham – Newcastle (Premier League)

Tottenham Hotspur
 
Avslutad
-
Newcastle United

Supporter.com Quiz

Tottenham Hotspur eller Newcastle United - Vilket lag kan du mest om?

Tottenham – Newcastle

Tottenham Hotspur

Tottenham skiljer sig ganska markant mot de övriga ”Big-6-klubbarna” (möjligen Arsenal undantaget) i fråga om fokus på talangutveckling kontra stjärnvärvningar. Det Mauricio Pochettino gör är förmodligen det mest imponerande arbetet av samtliga högprofilerade tränarnamn som verkar i den här ligan.

Tottenhams grundspel är sannolikt det mest stabila och välfungerande i hela Premier League. Inom de ramar som Pochettino satt upp finns en trygghet som möjliggjort för spelare som Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen och Eric Dier att blomma ut till toppklasspelare.

Under argentinarens ledning har man slutat 5:a, 3:a, 2:a de senaste säsongerna. Utvecklingen har gradvis gått framåt hela tiden och den stora frågan är nu huruvida Tottenham är mentalt redo att vinna. På något vis räknas de bort i förhandssnacket om potentiella titelvinnare, delvis för att man ofta stirrar sig blind på vilka stjärnvärvningar övriga topplag har gjort, delvis eftersom det blivit en sanning att Tottenham saknar vinnarkultur. Och om det senare blivit en sanning i allmänhetens huvuden så kan man, på sätt och vis, hävda att det, de facto, är just sant. Men om det är någon upplaga av Tottenham som ska slå hål på den här myten (eller sanningen) så är det emellertid denna.

Det man gör i Tottenham just nu är oerhört beundransvärt (vad vore Englands landslag utan Tottenham?). Men risken finns att man ändå har kammat noll när säsongen summeras och att det slutliga konstaterandet återigen blir: om de bara hade gjort en enda riktig spetsvärvning så hade de tagit hem det.

 

Newcastle United

Den, möjligen underskattade, Rafa Benitez har visat sig vara helt rätt man för detta Newcastle i det skede som laget nu befinner sig i. Samtidigt som ägaren Mike Ashley bromsar klubben drar Benitez laget oförtrutet framåt.

Allt talar för att man kommer genomföra en stabil säsong i sin återkomst till Premier League. Men den stora frågan på sikt är huruvida ägarsituationen kan komma att förändras. För Newcastle är en misskött klubb sedan länge och all form av stabilitet har lyst med sin frånvaro. Åtminstone fram tills Benitez inträde. Hela England vet att Newcastle är en stor björn som sover och att dess trogna supportrar förtjänar någonting bättre, och kanske, kanske kan någonting vara på väg att hända snart.

Newcastle United FC, även känd som The Magpies eller The Toons, spelar sina hemmamatcher på St James’ Park som har en kapacitet på 52 338 åskådare. Förra säsongen vann man The Championship och flest mål svarade Dwight Gayle (23 mål) för, följt av Matt Richie (12 mål) och Ayoze Perez (9 mål).