Visa fler nyheter

Watford – Burnley (Premier League)

Watford
 
Avslutad
0 - 0
Burnley

Supporter.com Quiz

Watford eller Burnley - Vilket lag kan du mest om?

Watford – Burnley

Watford

Mycket talar för att Watford går emot en säsong som är bra mycket bättre än den 17:e plats som blev förra säsongens slutplacering. Portugisen Marco Silva ser ut att ha fått ordentlig ordning på det här laget. Kan man bygga vidare på den fina inledning man gett sig själva är det inte alls omöjligt att Watford kan betraktas som en av de mest positiva överraskningarna när säsongen skall summeras.

Watford FC är grundades 1881 och hemmamatcherna spelas på Vicarage Road som har en kapacitet på 21 438 åskadare. Smeknamnet är The Hornets (”Bålgetingarna”) efter klubbens gulsvarta matchställ. Flest mål under förra säsongen gjorde Troy Deeney (10 mål) följt av Etienne Capoue (7 mål) och Stefano Okaka (4 mål).

Burnley

Att Sean Dyches Burnley är ett lag som inte ger sig – det har man bevisat. Efter att ha gått upp i Premier League, åkt ur, gått upp igen och sedan kravlat sig kvar, krävs återigen en lika stark överlevnadsinstinkt. Och med en fin säsongsinledning i ryggen är det mycket som talar för att man nu är på väg att på allvar etablera sig i högstadivisionen. 

Burnley FC grundades 1882 och spelar sina hemmamatcher på Turf Moor som har en kapacitet på  21 401 åskådare. De har vunnit ligan två gånger och FA-cupen en gång. Klubbens smeknamn är ”The Clarets”, vilket syftar på klubbens mörkröda tröjor. Förra säsongen slutade man på en 16:e plats i ligan och flest mål stod Sam Vokes (10 mål) för, följt av Andre Gray (9 mål) och Ashley Barnes (6 mål).