Visa fler nyheter

West Bromwich – Huddersfield (Premier League)

West Bromwich Albion
 
Avslutad
1 - 2
Huddersfield Town

Supporter.com Quiz

West Bromwich Albion eller Huddersfield Town - Vilket lag kan du mest om?

West Bromwich – Huddersfield

West Bromwich Albion

Känslan kring det notoriska nedre-mitten-laget West Bromwich var inför säsongen, som vanligt, stabil. WBA och Tony Pulis har i många år varit skickliga på att nå habila resultat med en, i sammanhanget, mindre budget. Men den kontinuitet och stabilitet som blivit klubbens adelsmärke är nu rubbad i och med årets säsongsinledning och Pulis avsked. Att ersättaren Alan Pardew hittar rätt ganska omgående är vitalt, annars kan WBA vara riktigt illa ute för första gången på länge. 

West Bromwich Albion FC grundades 1878. Hemmamatcherna spelas på The Hawthorns som har en kapacitet på 26 850 åskådare. I folkmun kallas laget ofta för ”The Baggies”. Förra säsongen slutade man på en 10:e plats och lagets interna skytteliga vanns av Salomon Rondon (8 mål), följt av Gareth McAuley (6 mål).

Huddersfield Town

På ett, i det närmaste, mirakulöst vis har David Wagner tagit Huddersfield till Premier League. Få tror att laget har vad som krävs för att hänga kvar, men med en bra inledning och Wagners taktiskt drivna fotboll i ryggen, kan man mycket väl bli en av säsongens mest positiva överraskningar.

Huddersfield Town AFC bildades 1908 och hemmamatcherna spelas på John Smith’s Stadium som har en kapacitet på 24 500 åskådare. Klubbens smeknamn är The Terriers. Förra säsongen knep man en femteplats i The Championship och tog sig därmed, via ett dramatiskt kvalspel, upp i Premier League. Den interna skytteligan vanns av Elias Kachunga (13 mål) följt av Nahki Wells (10 mål) och Isaiah Brown (5 mål).