Visa fler nyheter

West Ham – Arsenal (Premier League)

West Ham United
 
Avslutad
1 - 0
Arsenal

Supporter.com Quiz

West Ham United eller Arsenal - Vilket lag kan du mest om?

West Ham – Arsenal

West Ham United

Efter succésäsongen 2015/2016 med en fin sjundeplats föll man tillbaka till en elfte plats förra säsongen. Redan inför årets säsong var, enligt vissa, Slaven Bilics dagar räknade. Och den typen av spekulationer kan ofta, i den här världen, bli en självuppfyllande profetia. Kvalitén i truppen är dock relativt hög och David Moyes ledarskap bör kunna borga för mer jämnhöga prestationer över tid än vad Bilics mer yviga dito resulterade i. 

West Ham United FC grundades 1895 och hemmamatcherna spelas på Londons Olympiastadion med en kapacitet på 60 000 åskådare. Smeknamnet är The Irons eller The Hammers. Klubbens främsta meriter är tre segrar i FA-cupen (1963/64, 1974/75 och 1979/80) samt en seger i Cupvinnarcupen (1964/65). I engelska högsta divisionen har klubben som bäst blivit trea (1985/86).

Arsenal

I Arsenal verkar det mesta vara sig likt. Wenger sitter kvar, fansen är arga, toppspelare vill lämna och alla former av titelchanser känns avlägsna. Déjá vu?

Man ska visserligen komma ihåg att, de relativt låga transferkostnaderna till trots, så är Arsenal nästan alltid ett stabilt topp-4-lag. Detta till skillnad från flera av de övriga ”Big-6-lagen” som haft betydligt djupare dalar under 2000-talet. Arsenals problem – att man inte riktigt räcker till mot topplagen – kvarstår dock. Visst spenderar man, som sagt, mindre än toppkonkurrenterna men det handlar också till stor del om de prioriteringar Arsène gjort i fråga om sammansättningen av spelartyper.

Arsenals stabilitet är emellertid komplex på så vis att man i perioder under en säsongen kan se ut som ett komplett mästarlag och i andra stunder (inte sällan mot, till synes, fysiskt och mentalt starkare motstånd) kan se ut som ett valpigt juniorlag. Men summa summarum genererar det i slutändan alltid, typ, en fjärdeplats och eventuellt nån ligacuptitel då och då.

Det enda man med säkerhet vet är att det inte går att bli klok på Wengers Arsenal. Eller så är det precis det man är.