Visa fler nyheter

West Ham – Crystal Palace (Premier League)

West Ham United
 
Avslutad
3 - 2
Crystal Palace

Supporter.com Quiz

West Ham United eller Crystal Palace - Vilket lag kan du mest om?

West Ham – Crystal Palace

West Ham United

Efter succésäsongen 2015/2016 med en fin sjundeplats föll man tillbaka till en elfte plats förra säsongen. Redan inför årets säsong var, enligt vissa, Slaven Bilics dagar räknade. Och den typen av spekulationer kan ofta, i den här världen, bli en självuppfyllande profetia. Kvalitén i truppen är dock relativt hög och David Moyes ledarskap bör kunna borga för mer jämnhöga prestationer över tid än vad Bilics mer yviga dito resulterade i. 

West Ham United FC grundades 1895 och hemmamatcherna spelas på Londons Olympiastadion med en kapacitet på 60 000 åskådare. Smeknamnet är The Irons eller The Hammers. Klubbens främsta meriter är tre segrar i FA-cupen (1963/64, 1974/75 och 1979/80) samt en seger i Cupvinnarcupen (1964/65). I engelska högsta divisionen har klubben som bäst blivit trea (1985/86).

Crystal Palace

Med den sämsta säsongsinledningen genom tiderna i ryggen kan det omöjligen gå sämre än vad det redan gjort. Ja, nånstans i de tankebanorna får Crystal Palace-supportrarna söka tröst.

Tröst kan man förhoppningsvis också finna i den otroligt erfarne gentlemannen och fadersfiguren Roy Hodgson. Känslan är ändå på många sätt sådan att, om någon ska kunna gjuta mod i detta sargade lag, så är det Roy. Hur det kunde gå så illa som det gjorde under Frank de Boers korta tid i klubben är svårbegripligt. Men förhoppningsvis, för Crystal Palace skull, så kan raset stoppas innan det är för sent. Trots allt finns det fortfarande en spelartrupp som inte, på något vis, bör vara oduglig samt en hel del poäng kvar att spela om.