Visa fler nyheter

Wolverhampton – Leicester (Premier League)

Wolverhampton
 
Avslutad
4 - 3
Leicester City

Supporter.com Quiz

Wolverhampton eller Leicester City - Vilket lag kan du mest om?

Wolverhampton – Leicester

Leicester City

Efter den, med ord obeskrivliga, ligatiteln 2015/2016 är Leicester åter tillbaka på jorden. Tack vare det ovärdiga avskedet av Claudio Ranieri blev det den tidigare assistenten, Craig Shakespeare som skulle driva Leicester vidare. Förtroendet för honom visade sig dock inte heller vara direkt grundmurat och efter en svag ligastart är det nu Claude Puel som styr skutan. Det finns fortfarande en hel del kvalitet i truppen och Puel bör kunna få Leicester att lyfta något – och förhoppningsvis ges han den här gången tid att lyckas. 

Leicester City FC  grundades 1884. The Foxes, som klubben kallas, spelar sedan 2002 sina hemmamatcher på King Power Stadium (f.d. Walkers Stadium) som rymmer 32 273 åskadare. Klubben spelar sedan säsongen 2013/2014 i den engelska högstadivisionen, Premier League. Laget vann sin första Premier League-titel 2015/16.

Leicester har bara en gång i sin historia spelat i den engelska tredjedivisionen (2008/09), annars har laget spelat antingen i den första eller den andra divisionen. De främsta meriterna är en Premier League-titel och tre vinster i Ligacupen.