Visa fler kampanjer

Efter ett osedvanligt långt uppehåll – visserligen någorlunda fyllt med diverse cup-spel – är Premier League äntligen tillbaka till helgen.

Med blott elva omgångar kvar att spela intensifieras nu spänningen. Halva startfältet är fortfarande involverade i en bottenstrid av episka mått och i toppen är det nu mer ovisst än på länge vad gäller topp-fyra-placeringarna. Liverpool och Tottenham ser stekheta ut samtidigt som Manchester United och Chelsea har tappat mark på sistone – och som nu ställs mot varandra på söndag.

Som final på denna nervkittlande helg har vi sedan en ligacup-final mellan Manchester City och Arsenal att se fram emot tills söndagskvällen.

Här sammanfattar vi våra förslag till helgens bästa spel:

 

Liverpool – West Ham 

West Ham har under David Moyes visat att man är skickliga på att försvara sig mot topplagen i ligan. Bland annat har man gått obesegrade genom sina senaste möten i ligan med Chelsea, Arsenal och Tottenham. Trots det ska det väldigt mycket till om man håller nollan mot detta Liverpool på Anfield Road. Om inte annat ser firma Mohamed Salah/Roberto Firmino ut att vara, i det närmaste, ostoppbar. Och med formstarka Arnautovic och Chicharito i West Hams offensiv, samt beaktat Liverpools notoriska försvarsproblem, finns det en hel del som talar för att ett spel på att båda lagen gör mål är högst sannolikt.

Supporters speltips

Båda lagen gör mål. Odds: 1.95.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!
LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

 

Crystal Palace – Tottenham 

Roy Hodgson lyckades ganska omgående, efter sitt tillträde, skapa harmoni och lyfta sitt Crystal Palace efter en svag höst. Men på sistone har den positiva trenden avtagit och man lär nog få fightas för sitt PL-kontrakt ända in i mål. Senast svarade man för en ganska svag insats borta mot Everton då man föll med 3-1.För Tottenhams del ser det däremot desto ljusare ut just nu. Inför mötena med Manchester United, Liverpool, Arsenal och Juventus var det bära eller brista som gällde och Mauricio Pochettinos mannar har övertygat hela vägen genom det här stentuffa spelschemat. Beaktat Crystal Palace vikande form och Tottenhams konsekventa spelmodell ska det mycket till om inte Spurs ror hem tre poäng även i detta Londonderby.

Supporters speltips

Tottenham vinner. Odds: 1.51.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!
LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

 

Manchester City – Arsenal

Vilken matchbild som är att förvänta på i ligacup-finalen på söndag hänger nästan helt på hur Arsene Wenger väljer att ta sig an matchen. Antingen ligger man lågt, som i Londonderbyt, eller så gör man ungefär som Liverpool gjorde när de besegrade City medelst hög, frenetisk press. Det senare scenariot skulle kunna innebära att det här blir ett riktigt målkalas med tanke på att båda lagens akilleshäl alltjämt är försvarsspelet. Hur det än blir så är Manchester City klara favoriter, vilket ger att ett spel på dem som vinnare är värt att rekommendera även sett till oddssättningen.

Supporters speltips

Manchester City vinner. Odds: 1.58.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!
LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

 

Manchester United – Chelsea

I fråga om vem som kommer vinna eller förlora är United mot Chelsea, på förhand, ett mycket ovisst möte. Senast när de ställdes mot varandra på Stamford Bridge i höstas vann hemmalaget med 1-0. Sett till rena fakta talar väldigt mycket för att också detta möte kommer bli målsnålt. Detta ger logiskt nog ett speltips som säger att det kommer bli under 2,5 mål i matchen.

Supporters speltips

Under 2,5 mål i matchen. Odds: 1.74.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!
LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

ANALYS

Firma Firmino/Salah blixtrade till två gånger i första halvlek mot Southampton – och med ett fungerande försvarsspel behövs det inte så mycket mer än så. Därmed fick man en perfekt uppladdning inför Champions League-mötet med FC Porto – där man bara fortsatte på den inslagna vägen – fast med ytterligare briljans. Nu står våren på vid gavel för detta Liverpool i såväl cuper som liga. Härnäst, vad gäller den senare fronten, väntar West Ham hemma på Anfield. 

Supporters speltips

Båda lagen gör mål. Odds: 1.95.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Virgil van Dijks återkomst till St. Mary’s Stadium blev ett steg i rätt riktning för honom och hela laget. Trots idogt buande och visslande ifrån hemmapubliken, vid varje bolltouch, kunde han dominera i försvarslinjen och hjälpa laget att, för en gångs skull – utan problem – försvara den ledning man skaffade sig tidigt i matchen.

Den otroligt skickliga duon Mohamed Salah och Roberto Firmino blixtrade till under två korta, men ack så vältajmade, kombinationer i första halvlek – och när försvarsspelet fungerar krävs inte mer än så i en bortamatch mot Southampton. I den bemärkelsen blev matchen ett besked som, på många sätt, var precis vad Liverpool och Jurgen Klopp behövde inför alla avgörande matcher som stundar.

”med tanke på hur Manchester United och Chelsea ser ut numera ter sig Liverpool plötsligt som den främste kandidaten till att knipa andraplatsen i ligan.”

På onsdagskvällen väntade så FC Porto på bortaplan i åttondelsfinalen av Champions League. En match där den här typen av effektivitet och defensiva organisation som man visade upp mot ett – visserligen tamt och uddlöst Southampton – skulle krävas.

Då Porto var obesegrade i 15 raka matcher och bara hade släppt in ett mål på de sex senaste matcher, hade nog de flesta förväntat sig en tuffare match än vad det sedan blev. Med sådan statistik i ryggen talar mycket för att det snarare var Liverpool som var bra än tvärtom. Framförallt var Sadio Mané bra och ville visa att han är lika viktig som sina övriga två anfallskollegor. Med tre mål av totalt fem ifrån Mané har nu Liverpool en, till synes, enkel resa fram till kvartsfinalen – åtminstone så länge de fortsätter göra det de ska i försvarsarbetet.

För om man, med hjälp av Virgil van Dijks pondus, kan utveckla sitt defensiva spel finns nu faktiskt goda chanser till att avancera även längre än till en kvartsfinal. Och med tanke på hur Manchester United och Chelsea ser ut numera ter sig Liverpool plötsligt som den främste kandidaten till att knipa andraplatsen i ligan. Det ser, kort och gott, ljust ut för Liverpool just nu.

Men för att ta tillvara på det här läget som man har förskansat sig krävs en fortsatt leverans av toppklubbsstandard. Med en dryg veckas uppehåll efter Porto-matchen kommer alltså David Moyes West Ham till Anfield Road och de har visat att man vet hur man gör livet surt för storklubbar.

På sistone har dock Londonklubben dragits med en diger skadelista, men senast mot Watford var, framförallt, Marko Arnautovic tillbaka och på ordentligt spelhumör kunde han bära laget till en 2-0-seger. Moyes har bevisat att han är skicklig på att defensivt organisera sitt lag mot toppklubbarna i ligan och med en Arnautovic och en Chicharito i god form längst fram kommer Liverpool få se upp.

Under Moyes har West Ham gått obesegrade ifrån de senaste ligamatcherna mot lokalkonkurrenterna Chelsea, Tottenham och Arsenal, varav vilka man vann mot de förstnämnda. Under Slaven Bilic i höstas blev det dock förlust med hela 4-1 på hemmaplan då Liverpool och West Ham senast möttes.

Idag är West Ham ett bättre organiserat lag och om Liverpool faller tillbaka till gamla synder i försvarsspelet är risken stor att de kommer bli straffade. Samtidigt ser Liverpool, just nu, bättre ut än på många år. Dörren till en skinande ljus vår har öppnat sig på glänt för de röda – nu gäller att med bestämdhet sätta ner foten i glipan och kliva ut.

Liverpool – West Ham, matchstart 16.00 på lördag den 24/2.

Speltips

West Ham har under en längre tid dragits med en diger skadelista, men det börjar nu så sakteliga att ljusna. Österrikaren Marko Arnautovic var tillbaka senast då Watford besegrades med 2-0 och det var tydligt hur viktig han är för laget. När han är frisk och i form håller han högsta PL-klass och tillsammans med Chicharito har West Ham en anfallsduo som alla motståndarlag alltid måste se upp med.

Liverpool svarade för en kontrollerad och övertygande seger mot Southampton senast. Man övertygande inte genom en sprudlande offensiv, utan med ett effektivt anfallsspel och en solid defensiv. Southampton var inte speciellt bra, men det var nog ändå viktigt för Jurgen Klopp och Liverpool att visa att man kunde kontrollera en match och försvara en ledning hela vägen in i mål - utan att förta sig.

West Ham har under David Moyes visat att man är skickliga på att försvara sig mot topplagen i ligan. Bland annat har man gått obesegrade genom sina senaste möten i ligan med Chelsea, Arsenal och Tottenham. Trots det ska det väldigt mycket till om man håller nollan mot detta Liverpool på Anfield Road. Om inte annat ser firma Mohamed Salah/Roberto Firmino ut att vara, i det närmaste, ostoppbar. Och med formstarka Arnautovic och Chicharito i West Hams offensiv finns det en hel del som talar för att ett spel på att båda lagen gör mål är högst sannolikt.

 

Supporters speltips

Båda lagen gör mål. Odds: 1.95.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Med högburna huvuden skall Graham Potter och hans adepter kliva ut på Emirates Stadium i vad som kommer bli finalen på en resa som det kommer talas om i årtionden framöver. Engelsmannen har förflyttat gränserna för vad vi trodde var möjligt för en liten svensk småstadsklubb att åstadkomma ute i Europa. Ifrån nord till syd, i varje liten ort, i varje del av vårt utsträckta land – ingen dröm är längre för stor.

Supporters speltips

Arsenal leder efter första halvlek. Odds: 1.62.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Ingen skugga ska falla över Östersund för deras insats mot Arsenal senast. De kom in i det fel och fatala misstag begicks – men sett till matchen i stort blir man inte alls så utspelade som man hade kunnat befara. Resultatet 0-3 var väl ungefär det väntade, men med tanke på förutsättningarna och hur väl man ändå höll uppe spelet, var även denna insats en överprestation.

Vad gäller förutsättningarna, eller de förmildrande omständigheterna om man så vill, åsyftas inte främst det faktum att Arsenals trupp är 835 gånger dyrare än Östersunds, utan framförallt att Londonlaget befinner sig i den delen av säsongen då ett fotbollslag normalt är som bäst medan Östersund befinner sig i den delen av säsongen då ett fotbollslag normalt är som sämst.

”Potter ska prata om att känna stolthet, att med raka ryggar och högburna huvuden äga scenen som om det vore Storsjöteatern i Östersund där Svansjön nu ska dansas.”

Nu väntar en retur där oddsen ser än sämre ut för Östersund. Arsenal har under hela säsongen varit ett lag på hemmaplan och ett annat på bortaplan. Och med det avses att de normalt är väldigt mycket bättre hemma än borta. Östersund har nu inte heller fördelen av att spela på sitt plastgräs och över två matcher brukar utslaget av det ena lagets överlägsna förutsättningar bli än större i den andra matchen. Risken är alltså att den misstajming, som kanske framförallt kännetecknar ett lag i försäsong, blir än mer påtaglig på torsdag. Den enda lilla fördel som bortalaget har är möjligen den att Arsenal spelar ligacup-final på söndag och därför inte kommer att blåsa på för fullt, med bästa manskap, genom hela matchen.

Emirates Stadium, London, England är den sista anhalten, själva finalen på det osannolika Europa-äventyr som den här lilla fotbollsklubben ifrån Jämtland har svarat för. Hur det här sista kapitlet av sagan kommer sluta i konkreta siffror, det vill säga själva slutresultatet i matchen, är av mindre vikt. Det är inte det vi, eller Graham Potter, ska prata om inför den stund som det här bragdlaget – mot alla odds – kliver ut på en av världens allra största fotbollsscener.

Potter ska prata om att känna stolthet, att med raka ryggar och högburna huvuden äga scenen som om det vore Storsjöteatern i Östersund där Svansjön nu ska dansas. Han ska prata om att de ska göra det på sitt eget vis, att göra det de tror på och som tagit dem ända hit och att de ska göra det hela vägen in i det berömda kaklet.

Och vi, vi ska prata om Graham Potter. Vi ska prata om vad denne, till synes så timide och alldaglige, engelsman har gjort för svensk fotboll. Hur han och Östersunds FK har förflyttat gränserna för vad en liten svensk klubb kan åstadkomma i Sverige och ute i Europa. Hur han fullständigt har pulveriserat alla myter om vilka begränsningar det finns för hur ett svenskt lag kan spela fotboll.

Hösten/vintern 2017/2018 var den tidpunkt då svensk fotboll tippade över i en ny epok. Det var under det här halvåret med ÖFK:s resa genom Europa som polletten slutligen trillade ner i fotbolls-Sveriges kollektiva medvetande. Från och med nu är svensk fotboll för alltid förändrad. Ingen stad är för liten, ingen sorts fotboll är omöjlig, inga drömmar är för stora.

Här kan du läsa en mer djuplodande text om Graham Potters och Östersunds betydelse för utvecklingen av svensk fotboll.

Arsenal – Östersund, matchstart 21.05 på torsdag.

Speltips

Östersund kom fel in i det i senaste mötet hemma på Jämtkraft Arena. Att man skulle ha råd att bjuda på mål på det sättet som man gjorde var helt uteslutet och avgjorde också matchen. För bortsett ifrån resultatet och sett till matchbilden i stort stod Östersund upp väl. Med tanke på förutsättningarna - i synnerhet det faktum att Arsenal befinner sig i det skede av säsongen då man normalt är som bäst och ÖFK tvärtom - blev det en förvånansvärt jämn match.

Nu väntar en retur där oddsen ser än sämre ut för Östersund. Arsenal har under hela säsongen varit ett lag på hemmaplan och ett annat på bortaplan. Och med det avses att de normalt är väldigt mycket bättre hemma än borta. Östersund har nu inte heller fördelen av att spela på sitt plastgräs och över två matcher brukar utslaget av det ena lagets överlägsna förutsättningar bli än större i den andra matchen. Risken är alltså att den misstajming, som kanske framförallt kännetecknar ett lag i försäsong, blir än mer påtaglig på torsdag.

Östersund har inte råd att bjuda på någonting i den här matchen för då är risken stor att det blir 6-0 istället för 3-0. Samtidigt beror det också på vilken inställning och laguppställning Arsenal kommer med till den här matchen. Förmodligen kommer de, i vilket fall som helst, att blåsa på rejält ifrån start. Att Arsenal leder i halvlek känns därför som ett intressant spel till ett bra odds. Att Östersund skulle kunna få in ett tröstmål i andra halvlek, då Arsenal har slagit av något på takten, är heller inte helt otänkbart och kan vara värt att titta på med spelögon.

Supporters speltips

Arsenal leder efter första halvlek. Odds: 1.62.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

ANALYS

Säsongens första riktiga pokal ska delas ut när Manchester City och Arsenal bjuder in till fest på Wembley på söndag. Och även om Carabao Cup inte klingar högst så är det en titel vars ära som tränare, spelare och supportrar för båda dessa lag garanterat är beredda att strida hårt för. 

Det blev stökigt när Manchester City oväntat blev utslagna ur FA-cupen av League One-laget Wigan. Fabian Delph kapade Wigan-spelaren med ett av fotbollsvärldens mest slagkraftiga namn – Max Power – och domaren valde, med viss tvekan, att direkt dra upp det röda kortet. Pep Guardiola blev rasande över beslutet och nånstans där tappade City – inte bara en spelare – utan även sitt hundraprocentiga fokus på uppgiften.

Bortalaget fortsatte emellertid att dominera och trycka ner sin motståndare, men utan att lyckas tränga igenom. Med tio minuter kvar kunde så istället Wigan kontra in slutresultatet 1-0, signerat, ingen mindre än, Will Grigg. Därmed har City nu på fyra år förlorat i tre FA-cup-möten mot sitt bogey team Wigan Athletic.

”Kontrasterna mellan att möta Östersund i två matcher, varav den ena på plastgräset på Jämtkraft Arena, för att ett par dagar senare ta sig an Manchester City på fotbollscenernas scen Wembley, är i alla fall svårslagna. ”

Pep Guardiola gick titellös genom sin första säsong som tränare för Manchester City och nu är även chanserna till en FA-cup-triumf grusade. Om man såtillvida ska börja oroa sig – å Man Citys vägnar – i fråga om att formen är vikande nu när allting ska till att avgöras, är en fråga värd att ställas. Ligatiteln är visserligen, i princip, redan bärgad, men det här laget hoppas garanterat på mer än så den här våren.

Som väl, för Citys del, har man nu chansen att, redan på söndag, tysta de spekulationerna kring huruvida man redan har peakat sin säsong. För Pep, spelarna och supportrarna skulle det, utan tvekan, betyda väldigt mycket om man fick lyfta Carabao Cup-pokalen på söndag kväll.

Detsamma gäller naturligtvis för Arsene Wenger och hans Arsenal som inte har så mycket mer än sina cuper kvar att hoppas på den här säsongen. Uppladdningen inför den här finalen, med dubbelmöte mot Östersund, ger dock ingen klar bild av var Gunners står just nu. Kontrasterna mellan att möta Östersunds FK i två matcher, varav den ena på plastgräset på Jämtkraft Arena, för att ett par dagar senare ta sig an Manchester City på fotbollscenernas scen Wembley, är i alla fall svårslagna.

Och Gunners – City blir även det ett dubbelmöte då lagen möts igen i ligan på Emirates fyra dagar senare. Men det är helt klart så att det är finalen på söndag som är den hetaste och mest betydelsefulla matchen för båda lagen.

Arsenal har ju, i viss mån, byggt om sitt lag sedan januarifönstrets rockader. Senast i Londonderbyt mot Tottenham kunde man formera en elva med Henrikh Mkhitaryan och Pierre-Emerick Aubameyang från start, som dock, av naturliga skäl, inte såg helt samspelt ut i den sista tredjedelen. Dessvärre, för Arsenals del, har man heller inte kunnat spela in Aubameyang sedan dess då Gabonesen inte är tillgänglig för spel i Europa League.

Arsenal gjorde ingen vidare insats i den senaste ligamatchen och gick inte riktigt att känna igen i den defensiva hållning som man hade till den matchen. Det ska bli intressant att se vilken taktik Wenger väljer att satsa på mot detta Manchester City som eventuellt inte är på topp just nu. Väljer man att ta sig an City så som Liverpool gjorde på hemmaplan – med frenesi och hög press – kan detta bli en final vi sent ska glömma. Hursomhelst blir det en titelkamp mellan två lag som, med all säkerhet, kommer sälja sig dyrt för att ro hem den där, trots allt ärofyllda, Carabao.

Manchester City – Arsenal, matchstart 17.30 på söndag.

Supporters speltips

Manchester City vinner. Odds: 1.58.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Speltips

Manchester City kommer ifrån en tung förlust mot Leage One-laget Wigan i FA-cupen. Emellertid var det mycket på grund av en utvisning i första halvlek som gjorde att ett heroiskt kämpande Wigan lyckades hålla tätt genom hela matchen. Efter matchen var det ett besviket City som nog var inställda på att ta hem även FA-cupen den här våren, men som nu istället får fokusera på att bärga andra titlar.

Därför kommer nog söndagens Ligacup-final mot Arsenal och chansen till revansch för FA-cup-misslyckandet väldigt lägligt för Citys del. Inte minst Pep Guardiola törstar efter att få ta sin första riktiga titel i England och även om Carabao Cup inte klingar högst så är en titel alltid en titel och det är det enda som betyder något för klubbar som Manchester City och Arsenal.

För Arsenals del innebär det kontraster av gigantiska mått då man efter ett dubbelmöte mot Östersunds FK nu ska inta Wembley och ta sig an ett motstånd av en något annan dignitet. Gunners mot City är för övrigt också det ett dubbelmöte då lagen möts igen fyra dagar senare i ligan.

Senast dessa lag möttes var i november på Etihad Stadium där City vann med 3-1 i en match där Arsenal ändå stod upp relativt väl. Efter januarifönstrets rockader mönstrar dock Londonlaget numera en delvis ny offensiv. I senaste ligamatchen, derbyt mot Tottenham kunde man formera en elva med Henrikh Mkhitaryan och Pierre-Emerick Aubameyang från start, som dock, av naturliga skäl, inte såg helt samspelt ut i den sista tredjedelen. Dessvärre, för Arsenals del, har man heller inte kunnat spela in Aubameyang sedan dess då Gabonesen inte är tillgänglig för spel i Europa League.

Vilken matchbild som är att förvänta på söndag hänger nästan helt på hur Arsene Wenger väljer att ta sig an matchen. Antingen ligger man lågt, som i Londonderbyt, eller så gör man ungefär som Liverpool gjorde när de besegrade City medelst hög, frenetisk press. Det senare scenariot skulle kunna innebära att det här blir ett riktigt målkalas med tanke på att båda lagens akilleshäl alltjämt är försvarsspelet.

Hur det än blir så är Manchester City klara favoriter, vilket ger att ett spel på dem som vinnare är värt att rekommendera sett till oddssättningen.

Supporters speltips

Manchester City vinner. Odds: 1.58.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

ANALYS

Om det inför Tottenhams stentuffa spelschema under februari fanns vissa frågetecken kring hur väl Mauricio Pochettinos modell står sig anno 2018, har man nu gett ordentligt svar på tal. I synnerhet var det inget snack då man nötte ner och sprang ifrån Arsenal i det prestigefyllda Nord-London-derbyt. Inte heller Juventus kunde få det här laget att tappa konceptet. Efter ett bakslag mot Rochdale väntar nu ett nytt Londonderby mot Crystal Palace i helgen. Då gäller det att man är fullt påkopplade på nytt. 

Supporters speltips

Tottenham vinner. Odds: 1.51.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Det slutade visserligen ”bara” med en 1-0-seger mot Arsenal i det ack så prestigefyllda och avgörande Nord-London-derbyt. Men det var en Tottenhamseger som gav mersmak i fråga om hur man återigen nöter ner sin motståndare medelst Mauricio Pochettinos konsekventa spelmodell. För om det är något som skiljer dessa två huvudstadslag just nu är det Spurs kontinuitet och kompromisslösa metodik.

Det var en match där Arsenal låg ovanligt lågt för att vara Arsenal och där Tottenham således tilläts dominera och föra spelet inför drygt 83 000 åskådare ”hemma” på Wembley. Arsenals samlade försvar stod dock väl pall under första halvlek då hemmalaget saknade kvalitet i de avgörande lägena. Matchbilden gjorde att Spurs, i hög grad, tvingades förlita sig till inläggspel mot en hårt markerad Harry Kane inne i boxen.

Men i andra halvlek började så sakteliga Arsenals försvarsspel bli mer och mer arsenalskt i fråga om tveksamt positionsspel och individuella misstag. Och när Harry Kane plötsligt dök upp på rätt ställe och med ett nick-avslut av världsklass kunde sätta dit 1-0, blev det rejäl uppförsbacke för Gunners vars, i stora delar nya, anfallslinje inte tycktes tillräckligt samspelta.

”förmågan att förlita sig till sina grunder och att göra det när det gäller som mest, visar på en styrka som nog inte alla, för ett par veckor sedan, fullt ut räknade med att detta lag besatt.”

Inhoppande Alexandre Lacazette fick två riktigt farliga lägen mot slutet, men sett till matchen i stort, var Arsenal egentligen inte speciellt nära. Därmed har Tottenham nu, i tur och ordning, klarat av Manchester United, Liverpool och Arsenal med utfallet sju poäng och fem av sex riktigt bra halvlekar. Det är ett facit som imponerar och förmågan att förlita sig till sina grunder och att göra det när det gäller som mest, visar på en styrka som nog inte alla, för ett par veckor sedan, fullt ut räknade med att detta lag besatt.

Med höstens Champions League-spel och ovan nämnda toppmöten i ryggen såg man väldigt starka ut inför det högintressanta mötet med Juventus i åttondelsfinalen av Champions League. Men matchen började på sämsta möjliga sätt då man redan efter nio minuter låg under med 2-0. Om sådana förutsättningar förr kunde ha inneburit förlamande hjärnspöken för ett Tottenham-lag så bevisade man nu sin oerhörda styrka i tron på sin egen idé.

Man fortsatte bara metodiskt och lugnt att arbeta sig tillbaka i matchen. Självaste Juventus på hemmaplan blev mer och mer tillbakatryckta och efter dryga 70 minuter hade man vänt matchen till ett mycket gynnsamt likaläge. Återigen bevisade man vilken kapacitet det här laget har och inför returen är man nu klara favoriter till avancemang.

Därefter väntade sedan ett FA-cup-möte med Rochdale där man, visserligen med en B-betonad startelva, bara lyckades få med sig ett 2-2-resultat, vilket innebär en omspelsmatch på hemmaplan. Att det skulle komma ett bakslag efter denna serie av topprestationer mot toppmotstånd är dock inte direkt anmärkningsvärt. Baksidan är att man nu måste klämma in en till match i schemat framöver, men så länge, nästan, enbart reserverna matchas behöver det heller inte vara så dumt. Och om detta var bakslaget efter den fina sviten av toppmöten så är det att föredra att det kom nu snarare än till helgen då en ny ligamatch väntar.

För på söndag stundar ett nytt Londonderby mot Crystal Palace på Selhurst Park och då gäller att Tottenham plockar fram skärpan igen.

Efter att ha lyft Crystal Palace ifrån botten har Roy Hodgson dock en sämre trend just nu, där man senast i ligan föll mot Everton med 3-1. Wilfried Zaha är skadad och Christan Bentekes måltorka håller i sig, men i mötet med Everton fick det norska stjärnförvärvet Alexander Sörloth göra en ganska lovande debut. Debuterade på bänken gjorde även en viss Erdal Rakip, men någon speltid gavs han tyvärr inte. Hursomhelst har Hodgson nu gett laget en viss skandinavisk prägel och det ska bli intressant att följa utväxlingen av det.

Som för alla lag på nedre halvan är läget kritiskt för Crystal Palace som lär sälja sig dyrt då storebror Tottenham kommer på besök. För Spurs gäller att man fortsätter göra allt det som man gjort så bra genom den skärseld av toppmotstånd som man nu gått rakryggad och med högburna huvuden ut ur och vidare mot en vår där det mesta fortfarande är möjligt.

Crystal Palace – Tottenham, matchstart 13.00 på söndag.

Speltips

Roy Hodgson lyckades ganska omgående, efter sitt tillträde, skapa harmoni och lyfta sitt Crystal Palace efter en svag höst. Men på sistone har den positiva trenden avtagit och man lär nog få fightas för sitt PL-kontrakt ända in i mål. Senast svarade man för en ganska svag insats borta mot Everton då man föll med 3-1.

För Tottenhams del ser det däremot desto ljusare ut just nu. Inför mötena med Manchester United, Liverpool, Arsenal och Juventus var det bära eller brista som gällde och Mauricio Pochettinos mannar har övertygat hela vägen genom det här stentuffa spelschemat. Bortsett ifrån första halvleken mot Liverpool har man mer eller mindre dominerat samtliga dessa toppmöten med sitt metodiskt inarbetade spelsätt och sitt välkoordinerade presspel.

I söndags tog sig ett B-betonat Spurs an Rochdale FA-cupen där man bara fick med sig ett 2-2-resultat hem. Att det skulle komma en reaktion efter den fina sviten av toppmöten är dock inte direkt anmärkningsvärt. Nu får reserverna ytterligare matchning och förhoppningsvis, för Tottenhams del, innebär detta att man inte tar någonting för givet i den kommande ligamatchen.

Beaktat Crystal Palace vikande form och Tottenhams konsekventa spelmodell ska det mycket till om inte Spurs ror hem tre poäng även i detta Londonderby.

Supporters speltips

Tottenham vinner. Odds: 1.51.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

ANALYS

Antonio Contes Chelsea tog sig samman och kunde besegra jumbon West Bromwich – men i vilket skick laget egentligen är i – det får den närmsta framtiden avgöra. Härnäst i ligan väntar José Mourinhos Manchester United vars status känns nästan lika svårbedömd just nu. Två saker är i alla fall säkra: att mycket står på spel för båda dessa lag de kommande veckorna samt att Conte och Mourinho inte är de bästa av vänner. 

Supporters speltips

Under 2,5 mål i matchen. Odds: 1.74.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Antonio Conte formerade ett offensivt lag på jakt efter revansch efter två raka bottennapp. Men det var jumbon West Bromwich som inledde matchen bäst medan Chelsea fortsatt såg mentalt stukade ut. Som väl var, för hemmalagets del, är Eden Hazard fortfarande Eden Hazard – till skillnad ifrån flera av sina lagkamrater som inte riktigt gått att känna igen den senaste tiden. Hazard och nyförvärvet Olivier Giroud såg ut att hitta varandra väl och det var också så som det förlösande 1-0-målet kom till.

Och det var ett mål som också kom att bli avgörande för matchen, då West Brom också de saknar självförtroendet just nu. Åtminstone tycktes den energi, som de kom med inledningsvis, mattas av alltmer i takt med att de inte lyckades få utdelning på sina chanser.

Chelsea vinner till slut matchen med 3-0, men segern var inte alls så övertygande som resultatet antyder. Positivt är förstås att man ändå lyckas vinna och att Giroud fick en chans att spela in sig i laget samtidigt som Alvaro Morato var tillbaka som inhoppare efter skadefrånvaro. Detta var, trots allt, viktiga besked inför den avgörande framtid som nu stundar.

”Många trodde nog att Alexis Sánchez kunde vara lösningen på problemet – men som man också kunde befara – tycks bekymret vara mer intrikat än så.”

Dagen innan hade Manchester United tagit sig an Newcastle i en match som nog alla United-supportrar snabbt vill glömma. Detsamma gäller, med all säkerhet, också Paul Pogba som återigen fick bära José Mourinhos hundhuvud då han blev tidigt utbytt i andra halvlek. Åtminstone är det så man kan tolka Mourinhos hantering av fransmannen den senaste tiden. Visserligen stämmer det inte för Pogba just nu, men att det finns en oerhörd potential i denna miljardvärvning råder det ingen tvekan om. Men som det ser ut nu lyckas Mourinho inte få ut något av det i sin spelmodell där Pogba oftast befinner sig alltför långt ner i banan.

Men Pogba-diskussionen är ett kapitel för sig i den större boken om Manchester Uniteds avsaknad av ett fungerande anfallsspel. Många trodde nog att Alexis Sánchez kunde vara lösningen på problemet – men som man också kunde befara – tycks bekymret vara mer intrikat än så.

Av allt att döma saknas det fortfarande mer övergripande och fungerande idéer för hur anfallsspelet ska se ut. Med spelare som Paul Pogba, Alexis Sánchez, Anthony Martial, Romelu Lukaku och Jesse Lingard på planen samtidigt är man egentligen inte för defensivt balanserade – men tydligt är att det inte räcker att bara ställa ut dessa världsstjärnor tillsammans.

Precis som för Chelsea väntar nu cupmatcher i FA-cupen och Champions League innan dess att dessa två frågetecken till lag ställs mot varandra på Old Trafford i nästa ligaomgång. United möter Huddersfield och därefter Sevilla, medan Chelsea tar sig an Hull, Barcelona och sedan dubbla Manchester-möten med United följt av City.

Med andra ord är det mycket som kan komma att avgöras den närmsta tiden. Fortfarande kan både Uniteds och Chelseas säsonger sluta med att bucklor får höjas i skyn, men som det ser ut nu är det väldigt lite som talar för det. Samtidigt är de också märkliga i sin svårbedömdhet. För trots att deras spel inte riktigt stämmer så tar de sina poäng och båda har de, i grunden, en defensiv stabilitet att förlita sig på och som har tagit dit där de är idag – med fortsatt chans till titlar och topplaceringar i ligan.

I synnerhet i cup-sammanhang med dubbelmöten och direkt utslagning kan, av erfarenhet, lag med dessa egenskaper ta sig väldigt långt. Med det i beaktning kan både United och Chelsea anno 2018 vara som klippta och skurna för att gå långt i ett Champions League-slutspel. Att det inte går att räkna bort dem är, i alla fall, en sak som är säker.

Utgången av det kommande mötet på Old Trafford är hursomhelst oerhört ovisst på förhand. Vad vi vet är att det två lag som kan stänga igen och att det är två tränare som inte tycks vara de bästa av vänner. Senast lagen möttes slutade det med en 1-0-seger för Londonlaget och det senaste som sades dessa herrar emellan var, ungefär, att den ene kallade den andre för clown, varpå den andre kontrade med att kalla den ene för senildement.

Nånstans där ligger alltså ribban inför detta möte. Hög är den kanske inte på alla fronter – men rasande intressant ska det bli att se vart det hela tar vägen.

Manchester United – Chelsea, matchstart 15.05 söndagen den 25/2.

Speltips

Manchester United och Chelsea är två lag som, på sätt och vis, sitter i samma båt just nu. De har sitt trygga försvarsspel, de tar oftast sina poäng och de ligger, trots allt, kvar i toppen av tabellen. Men samtidigt är det något som inte riktigt stämmer.

I Chelseas fall handlar det, av allt att döma, till stor del om situationen kring Antonio Conte och hans fortsatta varande i klubben. Den typen av kontroverser brukar, förr eller senare, nästan alltid, sprida sig ner till planen och gå ut över resultaten.

Med dessa förutsättningar i beaktning har Conte lyckats hålla ihop sitt lag förvånansvärt väl. Bortsett ifrån de två bottennappen mot Bournemouth och Watford då man totalt släppte in sju mål, har man sett defensivt solida ut genom hela säsongen. Problemen ligger primärt i andra änden av planen där avsaknaden av en Diego Costa har försvagat laget jämfört med fjolårssäsongen. Huruvida Olivier Giroud nu, i någon mån, kan axla den manteln återstår att se.

Att också Manchester Uniteds akilleshäl är deras offensiva spel är nog en slutsats som de flesta har landat i. Fortfarande ligger man på andraplats i ligan och fortfarande har man släppt in minst antal mål av alla lag - men ändå är det något som inte stämmer. Kort och gott tycks det handla om en avsaknad av fungerande idéer för hur man ska anfalla. Ett problem som inte enskilda spelare, såsom stjärnvärvningen Alexis Sanchez, på egen hand kan lösa.

I fråga om vem som kommer vinna eller förlora är United mot Chelsea, på förhand, ett mycket ovisst möte. Senast när de ställdes mot varandra på Stamford Bridge i höstas vann hemmalaget med 1-0. Sett till rena fakta talar väldigt mycket för att också detta möte kommer bli målsnålt. Detta ger följaktligen ett speltips som säger att det kommer bli under 2,5 mål i matchen.

Supporters speltips

Under 2,5 mål i matchen. Odds: 1.74.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

ANALYS

Manchester Uniteds insats i senaste ligamatchen mot Newcastle var allt annat än mästerlig. Fortfarande är man dock i allra högsta grad med i kampen om årets Champions League-titel. På onsdag tar man sig an Sevilla i ett möte som kan ge laget ny energi inför fortsättningen. För kanske är ett CL-slutspel precis vad det här laget är som bäst lämpade för.

Supporters speltips

Under 2,5 mål i matchen. Odds: 1.66.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Det är mycket i Manchester Uniteds spel som inte fungerar så som man tycker att det borde kunna göra, beaktat det spelarmaterial som José Mourinho förfogar över. Samtidigt ligger man fortfarande på en andraplats i ligan där man också släppt in minst antal mål av samtliga lag.

Nu väntar ett Champions League-slutspel med dubbelmöten där Sevilla närmast står för motståndet. Och om det är någonting som den gode Mourinho har bevisat genom åren så är det hans förmåga att slå sig fram genom ett Europacupslutspel.

”Den José Mourinho vi känner lär i alla fall inte planera för hawaii-fotboll och målkalas.”

Med ett solitt försvarsspel och ett riskminimerande spel kan man gå långt i ett slutspel med direkt utslagning, det har Mourinho och många andra tränare bevisat förr. Naturligtvis behöver man fungera även offensivt om man ska gå hela vägen, men cupspelsupplägget bör ändå kunna gynna detta Manchester United som också har spelartyperna som kan avgöra matcher på den här nivån. Till det bör också tilläggas att det nog är ytterst få som håller dem som favoriter till att vinna hela turneringen och det kan nog vara ett läge som både spelarna och Mourinho kan komma att trivas väldigt väl med.

Härnäst i åttondelsfinalen får man dock stå som favoriter. Då väntar alltså ett Sevilla som efter en svajig höst sparkade tränare Eduardo Berizzo vid nyår. Den från AC Milan sparkade Vincenzo Montella fanns då ledig och gavs förtroendet att försöka lyfta laget. Men någon vidare utväxling har det ändå inte blivit. Istället har man fortsatt blanda och ge ganska rejält även under Montellas, snart, två månader vid rodret. Laget ligger, just nu, på en sjätteplats i tabellen och ser ut att få det svårt att nå Champions League till nästa säsong.

Precis som Manchester United är dock Sevilla ett lag som, sett till spelarmaterialet, borde vara bättre, och det är inte omöjligt att även de kan höja sig när det nu vankas CL-slutspel. Man gjorde det i alla fall bra i höstas då man tillsammans med Liverpool tog sig vidare ifrån sin grupp. Båda mötena med Liverpool slutade oavgjort där den mest minnesvärda insatsen var en upphämtning ifrån 0-3-underläge till 3-3 då lagen möttes på Ramón Sánchez-Pizjuán-stadion.

Montella inledde sin sejour i klubben med att förlora med 3-5 mot Real Betis och har därefter, bland annat, också hunnit med att vinna med 3-0 mot Espanyol och förlora med 5-1 mot Eibar. Med andra ord – Sevilla är ett lag det svänger om.

I den bemärkelsen är väl Manchester United dess raka motsats och det ska bli mycket intressant att se vilket av lagens karaktärsdrag som främst sätter prägeln på matchbilden. Den José Mourinho vi känner lär i alla fall inte planera för hawaii-fotboll och målkalas. Det gör nog visserligen inte heller den gode Montella, men det tycks ändå ha en tendens bli så. Vem av dem det blir som sätter agendan på onsdag – det återstår att se.

Sevilla – Manchester United, matchstart 20.45 på onsdag.

 

Speltips

Manchester Uniteds anfallsspel hackar men defensivt är man alltjämt solida. Man har släppt in minst antal mål i Premier League och är det någonting som José Mourinho kan så är det hur man åker till en Europacup-bortamatch och stänger igen. Förmodligen lär i alla fall detta vara planen då man på onsdagskvällen tar sig an Sevilla på Ramón Sánchez-Pizjuán-stadion.

Sevilla, som å sin sida, helt tycks sakna Manchester Uniteds stabilitet leds sedan årsskiftet av Vincenzo Montella. Italienaren, som inledde säsongen som tränare för AC Milan, tog över efter Eduardo Berizzo, men har ännu inte lyckats skapa någon vidare jämnhet i lagets prestationer.

Precis som Manchester United är dock Sevilla ett lag som, sett till spelarmaterialet, borde vara bättre, och det är inte omöjligt att även de kan höja sig när det nu vankas CL-slutspel. Man gjorde det i alla fall bra i höstas då man tillsammans med Liverpool tog sig vidare ifrån sin grupp. Båda mötena med Liverpool slutade oavgjort där den mest minnesvärda insatsen var en upphämtning ifrån 0-3-underläge till 3-3 då lagen möttes i Sevilla.

Montella inledde sin sejour i klubben med att förlora med 3-5 mot Real Betis och har därefter, bland annat, också hunnit med att vinna med 3-0 mot Espanyol och förlora med 5-1 mot Eibar. Med andra ord – Sevilla är ett lag det svänger om.

I den bemärkelsen är Manchester United dess raka motsats och det ska bli intressant att se vilket av lagens karaktärsdrag som sätter agendan för matchbilden. Även om Montella är en offensivt lagd tränare lär han förmodligen ändå vara mån om att inte släppa in mål på hemmaplan. Det skulle också förvåna mycket om Mourinho satsar på fullt ös framåt. Sammantaget gör det att det mest sannolika är det snarare blir en United-matchbild än en Sevilla-matchbild, om man uttrycker det så. Det vill säga att troligtvis kan komma att bli en mer målsnål historia.

Supporters speltips

Under 2,5 mål i matchen. Odds: 1.66.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

ANALYS

Efter interna stridigheter och flera skrala insatser mot lag man förväntas vinna över är det kanske, i någon mening, skönt för Antonio Conte och hans Chelsea att nu få ta sig an FC Barcelona. Samtidigt är det ju också en mardrömslottning då man ställs mot ett av världens allra bästa lag den här säsongen. Men för Chelsea gäller att man ser det som en chans, en möjlighet att visa att man fortfarande är att räkna med. För Barcelona är ribban, som vanligt, högt satt – nu gäller att visa att man når upp till fornstora dagars nivå även i Europa.   

Efter fjolårssäsongens Real Madrid-dominans och med en nytillträdd och relativt lågprofilerad tränare i Ernesto Valverde, var det många som ville mena att Barcelona hade en ganska lång väg tillbaka till fornstora dagars nivå. Snart två tredjedelar in i säsongen ser man dock ut att gå emot en säsong som motbevisar dessa tvivel.

Valverde formerar ofta ett fyrmannamittfält och har gjort laget mer defensivt solida och mindre extravaganta. I viss bemärkelse har han därmed valt en modig väg i det att det går att hävda att han går emot stora delar av det heliga Cruyffska arvet. Men med 31 raka ligamatcher utan förlust har man nu tangerat Pep Guardiolas rekord ifrån 2011 och med sådana resultat ligger nog till och med Johan Cruyff stilla – utan att vända sig – i sin grav.

Man leder därmed ligan med, just nu, sju poäng och i höstas kunde man utan problem ta sig vidare ifrån Champions Leagues gruppspel, bland annat, genom att slå Juventus med 3-0 hemma på Camp Nou. På sistone har dock spelet hackat något då man under februari bara har fått med sig två kryss ifrån mötena med Espanyol och Getafe i ligan. I helgen besegrade man Eibar på bortaplan, men det var utan att på något vis imponera spelmässigt.

”Med tanke på de rabalder som varit kring Contes situation – och hur det tycks ha påverkat även spelarna – kan ett möte med Barcelona, i någon bemärkelse, vara lite av en befrielse för Chelsea. ”

Dessa insatser står dock inte i paritet med de bottennapp som Chelsea nyligen svarade för i matcherna mot Bournemouth och Watford. Kontroverserna kring förra säsongens mästartränare Antonio Conte blossade upp igen och den stabilitet som präglat lagets spel, nästan, hela säsongen går inte längre att ta för given.

Bortsett ifrån dessa matcher har försvarsspelet sett fortsatt solitt ut sedan länge. Sedan dess har man också ryckt upp sig något i och med två raka vinster och i höstas lyckades man ta sig vidare till CL-åttondelsfinal ifrån en svår grupp tillsammans med Roma och före Atletico de Madrid.

Avsaknaden av en anfallare av Diego Costas klass ifrån fjolårssäsongen har dock varit lagets akilleshäl genom årets säsong. I för stor utsträckning hänger Chelseas anfallsspel på Eden Hazards leveranser, i synnerhet då Alvaro Morata har varit ur form eller skadad. För att rå på Barcelona lär det krävas effektivitet i boxen – något som ofta har saknats den här säsongen.

Med tanke på de rabalder som varit kring Contes situation – och hur det tycks ha påverkat även spelarna – kan ett möte med Barcelona, i någon bemärkelse, vara lite av en befrielse för Chelsea. Barcelona är favoriter och Chelsea kan fokusera mest på det som de faktiskt bevisat att de kan bäst, det vill säga att organisera sig defensivt.

Samtidigt är det svårt att se hur detta Chelsea ska kunna klara sig genom ett dubbelmöte mot ett Barcelona, som av många hålls som favoriter till att ta hem hela den här Champions League. Men är Valverdes mer konkreta och mindre flärdfyllda fotboll tillräckligt bra för att ta hem dubblar eller tripplar såsom under en viss Pep Guardiolas tid? Eller är prestationerna i ligan mer ett resultat av att Real Madrid och Atletico de Madrid gör sina sämsta säsonger på länge? Det är nu det är upp till bevis för Valverde och hans Barcelona.

Chelsea – Barcelona, matchstart 20.45 på tisdag.

Supporters speltips

Barcelona vinner. Odds: 2.20.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Speltips

Chelsea har, efter att ha kollapsat mot Bournemouth och Watford, ryckt upp sig ovanför ytan igen - åtminstone tillfälligt. I och med 4-0-vinsten mot Hull i FA-cupen i helgen samt 3-0-vinsten mot West Bromwich i ligan dessförinnan har man, till viss del, revanscherat sig - om än mot svagt motstånd.

Allt annat än svagt är dock motståndet som väntar tisdag då Barcelona kommer till Stamford Bridge. Ernesto Valverdes Barcelona kommer med 31 ligamatcher utan förlust, en ligaledning med sju poäng och hålls av många som huvudfavoriter till CL-titeln. Samtidigt har maskineriet börjat hacka något under februari där man bara har fått med sig två kryss ifrån mötena med Espanyol och Getafe i ligan. I helgen lyckades man besegra Eibar 2-0, men utan att på något vis imponera spelmässigt.

Valverdes Barcelona är dock inte så besatta av bollinnehav som de tidigare Barcelona-upplagor som vi lärt känna. De är ofta mer konkreta och det ska bli intressant att se hur offensiva man kommer att vilja vara på bortaplan i detta dubbelmöte. Den förväntade matchbilden är ändå att Barcelona kommer att dominera bollinnehavet eftersom Antonio Contes Chelsea, trots hemmaplan, förmodligen föredrar detta - men det är inte självklart.

En intressant match i matchen är den mellan Eden Hazard och Leo Messi. Den av dessa två som har den bästa dagsformen kan komma att avgöra hela matchen till sitt lags fördel.

Till Barcelonas favör är dock att man har offensiv spets av högre nivå på fler positioner än vad Chelsea har just nu. Framförallt finns frågetecken kring nummer nio-rollen och avsaknaden av en utpräglad målskytt i form.

Det finns en chans att Chelsea, efter den senaste tidens rabalder, nu går samman som grupp och svarar för en gedigen, Conte-energisk laginsats och på så vis kan skaka Barcelona. Chelsea har dessutom inte förlorat mot Barcelona på de sju senaste mötena lagen emellan. Men ser man till mer färska, kalla fakta är Barcelona det bättre laget med goda chanser att, genom en vinst på bortaplan, skaffa sig ett riktigt bra utgångsläge inför returen på Camp Nou.

Supporters speltips

Barcelona vinner. Odds: 2.20.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

ANALYS

Sagan om Östersunds FK och Graham Potter – britten som förändrade svensk fotboll – går vidare. Hans fotboll har erövrat Sverige och halva Europa – nu återstår hemlandet England som, om de inte har insett det än, kan komma att bli varse om denne fotbollstränares storhet den närmsta tiden. Arsenal väntar i ett dubbelmöte som egentligen bara är helt osannolikt att det ens äger rum. Men alla rimligheters gränser är redan raserade och det här är två matcher vars like vi kanske aldrig kommer få uppleva igen.   

SUPPORTERS SPELTIPS

Arsenal vinner. Odds: 1.52.


Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren

Arsenal kommer med bästa tillgängliga lag – och Östersund gör detsamma. Det vet vi nu på förhand. Men vart det här sedan ska ta vägen när Arsenals världsstjärnor kliver ut i kylan på plastgräset på Jämkraft Arena, det är inte lika självklart. Overklighetens skimmer över detta möte gör det svårt att tänka klart.

”Om det Östersund har gjort ute i Europa för att ta sig hit där vi nu står är en bragd, så finns det inte ord för vad det vore att ens rubba Arsenal i detta dubbelmöte.”

Arsenal kommer ifrån en tung derbyförlust mot Tottenham där man spelade ovanligt defensivt och tillät Spurs att föra matchen. Gunners, till viss del, nykomponerade anfallslinje tycktes inte tillräckligt sammansynkade, vilket kan vara ett potentiellt orosmål inför mötet med Östersund.

Samtidigt höll samma spelare klang- och jubelföreställning hemma mot Everton i omgången innan då man vann med hela 5-0. Men detta pendlande i prestationer är en del av Arsenals natur numera. En tydlig logik är dock emellertid att man är betydligt starkare hemma än borta.

Efter förlusten i Londonderbyt ser Europa League nu ut att vara Arsenals enda möjliga väg in i den där Champions League nästa säsong. Med tanke på det, samt att spelschemat i februari inte är speciellt späckat, finns det därför ingen anledning för Arsene Wenger att spara på krutet.

Som sagt har även Östersund utlovat att de kommer att ställa upp med bästa laget. Frågan är dock hur pass mycket sämre man är jämfört med i höstas, då man nu befinner sig mitt i försäsongen. Man fick dock ett genrep i form av en tävlingsmatch i cupen mot Trelleborg, vilka besegrades med 3-0. Det är dock ett resultat som säger väldigt lite i fråga om hur väl man kommer stå sig mot ett lag som Arsenal som dessutom befinner sig i den delen av säsongen då man ska vara som bäst.

Om det Östersund har gjort ute i Europa för att ta sig dit där vi nu står är en bragd, så finns det inte ord för vad det vore att ens rubba Arsenal i detta dubbelmöte. Tyvärr, för Östersunds del, så måste det faktum att man inte är i säsong fälla avgörande. Om man verkligen anstränger sig för att ta sitt förnuft till fånga och se klart genom detta sagoskimmer så är något annat, helt enkelt, inte rimligt. Men vad med denna resa som Östersund har gjort är rimligt?

Östersund – Arsenal, matchstart 19.00 på torsdag.

ANALYS

Med sju insläppta mål de två senaste matcherna tycks all den stabilitet som Antonio Conte byggt upp plötsligt ha rasat samman. Problemen kring italienarens situation i klubben har varit adresserade sedan länge – men plötsligt känns de nu helt akuta. På måndag väntar en ödesdiger hemmamatch mot jumbon West Bromwich där det primärt gäller att hitta fast mark under fötterna igen. 

Supporters speltips

Över 2,5 mål i matchen. Odds: 1.71.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!

Redan ifrån första minut märktes det att Chelsea inte riktigt stod att känna igen i matchen mot Watford i måndags. Att laget var påverkade av genomklappningen hemma mot Bournemouth i veckan innan och skriverierna om Antonio Contes situation är förstås en naturlig koppling att göra.

Men även om problemen kring Contes relation till ledningen har varit adresserade sedan länge har laget sett solida ut över en lång tid. Och i den meningen förvånar det hur man i två matcher i följd kan rasa samman på det här viset. Anfallsproblemen har man egentligen dragits med, till och från, hela säsongen sedan Diego Costa lämnade, men att försvarsspelet skulle rämna på det här viset var – omständigheterna kring Conte till trots – svårt att se komma.

”den defensiva organisation och vad spelarna förväntas bidra med där, kan omöjligen ha glömts bort över en natt.”

Värvningen av Tiemoué Bakayoko har inte blivit vad man hade hoppats på och i matchen mot Watford resulterade hans misstajmade ingripanden i ett rött kort redan efter en halvtimme. Detta påverkade förstås matchbilden, men samtidigt hade Chelsea inte, fram till dess, visat några som helst indikationer på att man ville ta kommande över matchen.

Man håller dock ihop det hela relativt väl och lyckas även kvittera Watfords ledning i den 82:e minuten – men vad som händer därefter är svårt att analysera. Uppenbart är i alla fall att det är de mentala bitarna som Conte främst måste arbeta med för att åter lyckas lyfta detta stukade manskap. För den defensiva organisation och vad spelarna förväntas bidra med där, kan omöjligen ha glömts bort över en natt.

Härnäst väntar så en potentiellt ångestladdat ödesmatch för både Chelsea och tabelljumbon West Bromwich på Stamford Bridge på måndagskvällen. För Contes del gäller att han riskerar att få sparken vid en förlust och för WBA gäller att läget i botten börjar bli desperat.

Sparka-tränaren-kortet har West Brom-ledningen redan dragit då Alan Pardew ersatte Tony Pulis redan i november. Men resultatet av det har inte givit någon vidare positiv effekt – snarare tvärtom – och nu är man fyra poäng efter övriga lag i den absoluta botten. Senast kommer man ifrån en tung hemmaförlust med 3-2 mot bottenkonkurrenten Southampton.

Av allt att döma ser det ut att vara två lag som dras med mentala hjärnspöken och tränare som eventuellt ”tappat omklädningsrummet” som ställs mot varandra på måndag. Marken gungar under både Chelsea och West Bromwich och det ska bli mycket intressant att se vem av Conte och Pardew som bäst lyckas tackla den här situationen på måndag. På förhand känns det som att det kan komma att gå precis hursomhelst och, åtminstone för en oberoende betraktare, är det förutsättningar som dessa som gör en fotbollsmatch till någonting alldeles extra.

Chelsea – West Bromwich, matchstart 21.00 på måndag.

Speltips

Framförallt är det de mentala aspekterna som man bör fokusera på inför detta möte mellan ett plötsligt akut krisande Chelsea och ett West Bromwich som sjunker allt längre efter i bottenstriden.

Chelsea har haft vissa anfallsproblem, till och från, under hela säsongen, men den defensiva organisation har nästan hela tiden varit, i princip, klanderfri. Stabiliteten har varit deras signum fram till 0-3-förlusten mot Bournemouth, vilken följdes upp av ännu en genomklappning i slutminuterna mot Watford senast.

Därmed är det oerhört svårt att veta var man har detta Chelsea inför måndagens möte med tabelljumbon WBA. Klarar Antonio Conte att samla sitt manskap tills dess eller har han "tappat omklädningsrummet"?

West Brom ska normalt inte kunna ställa till med några större problem mot ett hemmastarkt Chelsea, men förutsättningarna nu är å andra sidan inte helt normala. Under Alan Pardew har WBA blivit något mer offensiva, men samtidigt släpper man också in mer mål än förr. Senast förlorade man tungt med 3-2 hemma mot bottenkonkurrenten Southampton.

Allt som allt talar mycket för att det kan komma att bli målrikt även på måndag. Ett scenario är att Chelsea har tagit sig samman och från start kör över WBA, ungefär såsom Arsenal brukar göra när de ligger pyrt till. Vid en sådan matchbild blir det målrikt och nånstans lutar det ändå åt att Contes direktiv kommer att vara fullt ös då hans kommentarer efter matchen senast har givit sådana indikationer. Därmed inte sagt att de kommer lyckas fullt ut - men det talar åtminstone för en öppen matchbild - vilket ger ett speltips på att det kommer bli över 2,5 mål i matchen.

Supporters speltips

Över 2,5 mål i matchen. Odds: 1.71.

Sätt in 100kr, spela med 500kr
+ pizza hem till dörren!

LÄGG SPEL PÅ ComeOn!